Пред Окръжния съд двамата са признали фактите. През 2019 г.

...
Пред Окръжния съд двамата са признали фактите. През 2019 г.
Коментари Харесай

Баща и син отиват в затвора за оранжерия с над 100 кг марихуана във варненско село

Пред Окръжния съд двамата са признали обстоятелствата. През 2019 година бащата и синът решили да отглеждат и популяризират марихуана. За задачата закупили семена, съоръжение и препарати. През януари 2020 година почнали да поставят грижи за растенията и ги засадили в оранжерии в парцела си в с. Бенковски.

До месец май отгледали 18 растения от типа на конопа. След сигнал за характерна миризма, на 12 май била подхваната полицейска акция. Установено било, че двамата мъже държат за разпространяване високорисково наркотично вещество в изключително
огромни размери - 108 кг 314 гр марихуана, оценени на 649 884 лв..

Въззивната инстанция се разграничи от проверявания съд във връзка с глобите по отношение на Петър. Макар да е с чисто правосъдно минало и без противоправни прояви, не може да се одобри, че осъщественото от него „ държане “ на наркотични субстанции е случаен акт. След прибирането на реколтата от отглеждания индийски коноп, тя е съхранявана в задоволителен интервал, с цел да доближи положение на „ суха тревиста маса “.

Като регистрира отегчаващите и смекчаващите виновността условия, в това число 60-годишната възраст на подсъдимия, актуалният правосъден състав стигна до извода, че законовите критерии за правдивост ще бъдат задоволени с ефикасното изтърпяване на наказването – отнемане от независимост за 3 години и 4 месеца. Налага се и наложително плануванаъа от закона санкция в размер на 10 хиляди лева С тези съображения Варненският апелативен съд промени присъдата на първата инстанция по отношение на подсъдимия Петър Я. В останалата част правосъдният акт на Окръжния съд бе доказан. Решението предстои на обжалване и митинг пред Върховен касационен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР