Пред OBOZREVATEL той подчерта, че „сваля шапка“ на руските партизани,

...
Пред OBOZREVATEL той подчерта, че „сваля шапка“ на руските партизани,
Коментари Харесай

Руски опозиционер: Послушното пушечно месо на Путин привършва, назрява бунт в армията

Пред OBOZREVATEL той акцентира, че „ смъква шапка “ на съветските партизани, които палят военните комбати в Русия и взривяват железопътните релси. Но това са единствено единични случаи. Според него в Руската федерация има по-мащабно събитие, а точно отмалялост от войната измежду настоящите и евентуални военнослужещи.

„ Недоволство, боязън, невисок морал и идеологическа мотивация. Това може да се трансформира в основен проблем за Кремъл. Може би даже съдбовен. Основният проблем за Путин е, че му свършва послушното пушечно месо. Ако борбите продължат със същия жар, тогава съветските военни могат просто да бягат. Защото 80-90% от армията са хора, които са безусловно демотивирани. Виждаме това от прослушванията - даже измежду офицерите недоволството пораства “, сподели Айдман.

Според него окупаторите ще паднат, в случай че Украйна продължи своята доблестна опозиция. Освен това има редица вътрешни несъгласия в секторите на властта и защитата на Путин – сред офицерите от ФСБ и армията, кадировците и спецслужбите, руснаците и хората от ЛДНР, бурятите и чеченците.

В същото време Айдман е уверен, че протестът в съветското общество към момента е неосъществим. Той обаче предвижда, че провалянето в Украйна доста ще разклати режима на Путин.

„ Мисля, че протест измежду елементарното население към момента не е вероятен. Но е допустимо и друго: при положение на военно проваляне на Кремъл режимът ще се съобщи фрапантно. Властта на Путин ще бъде разтърсена, той към този момент няма да бъде възприеман като „ кръстник “, който побеждава постоянно и на всички места. Това ще провокира война на „ всеки против всеки “ – и в елитите, и в наказателните структури. И в тази обстановка на съдбовна неразбория може да настъпи протест, който да унищожи сегашната власт, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР