Пред нов голям проблем са изправени работодателите у нас, които

...
Пред нов голям проблем са изправени работодателите у нас, които
Коментари Харесай

Спират парите за наетите на работа украински служители

Пред нов огромен проблем са изправени работодателите у нас, които наеха украински бежанци на работа.

Изненадващо част от компаниите са получили съобщение, че от 1-ви юли няма да получават към този момент от страната финансова помощ за назначените украински жители. Спират се парите за наетите на работа задгранични чиновници. Какво ще се случи с работещите украински бежанци?

Хотелиерите в Хисаря алармираха, че има проблем. Счетоводителката Стоянка Райчинова изясни, че в първичния прочит на програмата не е имало условие да са били служащи на хотела при започване на програмата.

" Имахме обещанието, че щом започват, ще бъдат включени в нея. Така ще могат да получават 356 лв. режийни разноски. С последните инструкции обаче те не могат да бъдат включени в програмата, в случай че не търсят нов шеф ", изясни тя пред Нова. И добави, че 6 души са назначени в хотелския комплекс, в който тя работи. А за курортното градче общо са 50.

" Те са на разнообразни позиции - сервитьори, техници, камериерки. Заплатите напълно са поети от нас, страната обещаваше поддръжка. Можем да назначаваме нови чиновници, които не би трябвало все още да са на работа при нас. Сегашните ни чиновници с украинско поданство няма да могат да получават интеграционната добавка. Ще би трябвало да ги освободим, с цел да могат да да получават посредством различен шеф ", разкри Райчинова.

Според наетите бежанци те разчитат на парите и се надяват да получат помощите си. Хотелиерите и браншовите организации разчитат на бързи ограничения от страна на обществения министър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР