Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление

...
Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Изправени сме пред четири държавнически предизвикателства

Пред нас стои въпросът да доразградим остарелия модел на ръководство и да съградим нов.Това съобщи в първото си публично изявление от трибуната на 46-тия парламент водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й сме изправени пред четири държавнически провокации и единствено от нас зависи дали ще ги преодолеем или ще тласнем страната в политическа рецесия.

На първо място тя уточни ниската изборна интензивност на последните избори, която съгласно нея е знак към всички и обвързване да се компенсира ниската легитимност с доста и смислена работа и повишение на доверието на институцията парламент.

Като второ предизвикателство тя уточни мощно фрагментирания парламент. Нинова съобщи, че с цел да работи този парламент, е нужен разговор, а за жалост той не съществува.

„ От най-голямата партия - Има Такъв Народ, към този момент се отхвърлиха от това да са протестна партия и споделиха, че са антисистемни. Уважаеми сътрудници - вие към този момент сте систематична партия, част от политическата система “, акцентира тя.

Третото предизвикателство съгласно водача на левицата е сформиране на постоянно държавно управление. Тя съобщи, че трети избори в подобен къс интервал ще бъдат тежко тестване за страната ни. Нинова разясни, че в случай че президентът реши да връчи третия на Българска социалистическа партия, левицата ще предложи цели, върху които да стъпим, състав на кабинет.

Като четвърто предизвикателство тя уточни доразграждането на остарелия модел на ръководство и да основаването нов - друг и постоянен.

„ Едни виждат това посредством промяна на хора, а други посредством промяна на цели органи на ръководство. Тези хора и органи са разследване на казуса. Трябва да преборим повода, която се намира тук в тази зала “, разяснява Нинова, като добави, че преди две години е споделила, че ГЕРБ са заложили корупцията в законите и по този начин са я създали ненаказуема.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че за парламентарната група най-важният приоритет си остава обществената политика. „ За нас е доста значимо внезапно да се усилят приходите. Не бива да оставаме това за бюджет 2022 година в този момент би трябвало да създадем актуализация на бюджета “, сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР