Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление

...
Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление
Коментари Харесай

Нинова: Длъжни сме да компенсираме ниската легитимност, която имаме, с много работа

Пред нас стои въпросът да доразградим остарелия модел на ръководство и да съградим нов. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група при започване на 46-ото Народно събрани. Според нея за тази цел би трябвало да се пребори повода, която се намира в пленарната зала. По думите й коренът на казуса е заложен в лобисткото законодателство и от Народното събрание би трябвало да стартира изкореняването.

" От името на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " поисквам на всички един постоянен парламент и рационални решения в полза на хората. Изправени сме пред четири държавнически провокации. Държавнически, а не партийни и единствено от нас зависи дали ще ги преодолеем или ще тласнем страната в политическа рецесия.

" Първото - определени сме при най-ниска изборна интензивност, откогато има парламентарни избори ", сподели Нинова. Според нея това е знак към всички.

" Това е и обвързване да компенсираме ниската легитимност, която имаме с доста и смислена работа за повишение на доверието на институцията парламент ", разяснява Корнелия Нинова.

" Второто предизвикателство, по волята на народа имаме мощно фрагментиран парламент. За да работи този парламент, е нужен разговор, а за жалост той не съществува ", акцентира още Нинова и регистрира, че това е неточност - фактическа и политическа. " Първата политическа партия към този момент се отхвърлиха от това да са протестна партия и споделиха, че са антисистемна. Уважаеми сътрудници, вие към този момент сте систематична партия. Два пъти към този момент сте част от политическа система. В 45-ото Народно заседание имахте ръководител на Народното събрание. Това ви прави част от политическата система към този момент. Днес алената линия не е систематични и антисистемни, статукво или антистатукво, а такива, които имаме воля да променим остарелия модел на ръководство и такива, които желаят да го запазят ", съобщи още Нинова.

По думите й третото предизвикателство е да се сформира постоянно държавно управление. " Трети избори в къс интервал ще бъдат тежко тестване за България. Препотвърждавам решението ни, в случай че първите два мандата не съумеят и в случай че президентът реши да връчи третия на нас, да предложим цели, върху които да стъпим, състав на кабинет, в който да бъдат поканени министри от служебния кабинет и да подсигуряваме непоклатимост ", съобщи още Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че за парламентарната група най-важният приоритет си остава обществената политика. " За нас е доста значимо внезапно да се усилят приходите. Не бива да оставяме това за бюджет 2022 година Ще бъде късно. Ние през днешния ден внесохме пакет от обществени закони в осъществяване на нашите политики за увеличение на приходите: преизчисляване на пенсиите и Закон за възрастните хора ", изброи още Корнелия Нинова.

Стана ясно, че вторият приоритет за " Българска социалистическа партия за България " е опазването на здравето, а третият - образованието, науката и културата, а четвъртият - стопанската система.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/522037709074503
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР