пред министерския съвет в сряда вечер журналист Димитър Кенаров многократно

...
пред министерския съвет в сряда вечер журналист Димитър Кенаров многократно
Коментари Харесай

Крещях, че съм журналист. Хвърлиха ме на земята, стъпиха върху мен

пред министерския съвет в сряда вечер публицист Димитър Кенаров неведнъж се е легитимирал пред служителите на реда. Въпреки това е бил задържан и държан с белезници няколко часа на тротоара. При задържането е бил ритан.

Това описа Кенаров пред бТВ. По думите той е бил задържан, до момента в който е снимал. След като полицията почнала да разчиства Ларгото, той е бил притиснат към стената на президентството. Това се е случило към 22 ч. в сряда.

" Крещях, че съм публицист. Хвърлиха ме на земята, камерата ми излетя встрани. Двама души стъпиха върху мен. Казах им, че се удушавам. Друг служител на реда стартира да ме рита. След известно време ми сложиха белезници. Часове наред стоях по този начин ", описа Кенаров.

Арестът му провокира интернационална реакция. и комисарят по човешки права към Съвета на Европа Дуня Миятович показаха безпокойствие от протичащото се у нас. За следствие на случая настояха от Асоциацията на европейските публицисти.

" За мен казусът не е, че съм получил този удар. Като публицист, който е отразявал сходни събития, се случва в хода на събитията, когато човек поеме подобен риск, да бъде ударен по случайност от палка, от служител на реда, от паве, от протестиращ, само че тук става въпрос за целеустремен побой и за целеустремен полицейски произвол против публицист ", сподели Кенаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР