Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не

...
Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не
Коментари Харесай

Борисов за Божков: Какво сме му взели? Просто хазартът стана държавен

" Пред мен Владислав Горанов в никакъв случай не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - неведнъж се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му споделил - през днешния ден като мине законът в Народното събрание, да излезе и да се изясни ", разяснява пред в. " Сега " министър председателят Бойко Борисов във връзка изявлението на хазартния необут пред bTV рано тази заран. Борисов не сподели ще изиска ли оставката на Горанов.
Припомняме, че сутринта Васил Божков изиска оставката на финансовият министър Владислав Горанов и разгласи, че сега България се ръководи от хунта. Кои са мутрите, всички знаем - едни им споделят " мафия ", други - " хунта ", акцентира Божков и съобщи, че на по-късен стадий ще разяснява какво тъкмо има поради. Иван Гешев реши, че съм отговорен ли, по какъв начин? Първо, не съм избягал, а отпътувах по работа. Второ, мислите ли, че щях да изляза от ареста, в случай че бях останал в България? Говоря, че физически нямаше да изляза оттова, разяснява Божков. Той видя бухалките на актуалните мутри в лицето на прокуратурата, ДАНС и Национална агенция за приходите.
В същото време самият Горанов съобщи: " Ако Божков потвърди изказванията си, аз ще понеса своята отговорност - освен политическа. Нямам никакви терзания, всичките ми диалози с него са били свързани с активността му като един от огромните притежатели на
хазартен бизнес в България ". На мнение съм, че и сега Васил Бажков, в случай че желае, би могъл да заплати това, което не е платил в точния момент, тъй като милиарди са оборотите на компаниите, които са свързани с него, са генерирали през прериода, през който са работили, сподели още той.
По мотив обвиняванията на Божков, че страната му е лишила бизнеса, министър председателят Борисов разяснява пред в. " Сега ": " Какво сме му взели - цех ли сме му взели, дружество ли? Просто
хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта . "
Премиерът изрично не се съгласи, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, разрешили на
хазарта да икономисва налози, а след това са се отметнали. " Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 година Тогава хазартът напълно беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички към този момент са обвинени ", споделя той. Борисов засяга измененията в закона за хазарта, с помощта на които беше основана законова опция за пояснение по какъв начин моментните лотарии да заплащат налози. Ъака 2014 година се оказва нулева и моментните лотарии не заплащат нито лев такса. По това време ръководи кабинетът на Пламен Орешарски с болшинство от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.
Борисов опроверга и обвиняванията, че се разпорежда в спорта. " Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което върша, е след искане за поддръжка на фенклубове. От кой ли не получавам такива претенции, в това число и от " Левски ". Всичко се случва пред очите на обществото, в никакъв случай не съм го крил ", бе безапелационен той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР