Пред Медицинския факултет в кампуса се събраха стотици студенти, представители

...
Пред Медицинския факултет в кампуса се събраха стотици студенти, представители
Коментари Харесай

Университет „Професор д-р Асен Златаров“ Бургас откри учебната година с много първокурсници, гости и тържествена церемония


Пред Медицинския факултет в кампуса се събраха стотици студенти, представители на институциите, бизнеса, културата и образованието в морския град

Най-големият университет в Югоизточна България – „ Проф.д-р. Асен Златаров “ в Бургас, откри новата образователна 2023/2024 година В формалната гала взе присъединяване цялото управление на висшето образователно заведение – ректорът проф. доктор Христо Бозов, заместител ректорите доцент Цветана Желева, проф. Ирена Марковска и проф. доктор Сотир Сотиров, включиха се и деканите на всички факултети. Сред формалните посетители бяха кметът на Община Бургас Димитър Николов, зам. регионалният шеф на Бургаска област Владимир Крумов,  председателят на ОБС Бургас проф. Севдалина Турманова, ректорите на университета от предходните мандати – проф. доктор Магдалена Миткова и доцент Николай Ралев. Събитието почела и представители на академичната общественост, измежду които и ректорът на Бургаски Свободен университет – проф. Милен Балтов, шефът на бургаския филиал на Национална Художествена Академия – доцент Димо Колибаров. Присъстваха и шефове на учебни заведения и представители на едрия бизнес от района.

За шейсети път в историята на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ академичната година бе открита от ректора на университета . Проф. доктор Христо Бозов, чийто първи мандат започва през юни тази година, имаше достойнството да поздрави студентите и гостите.

„ Скъпи студенти и преподаватели, драги посетители, добре пристигнали в нашата Аларма матер. Днес за 60-ти път  университетът отваря порти за своите ученици. През всичките тези години светът и „ Проф. доктор Асен Златаров “ се трансформират, само че знанието, нововъведенията и уменията, които ще получите тук, ще ви приготвят за бъдещето и неговите нови специалности. Тези, които прекрачват прага ни за първи път, би трябвало да знаят, е тук историята и бъдещето вървят ръка за ръка, а фантазиите стават действителност “, разгласи Проф. доктор Христо Бозов.

Вижте във видеото какво заяви на студентите новият ректор на университета



Димитър Николов поздрави първокурсниците и означи обстоятелството, че тази година те са още повече . „ За мен е чест и привилегия да участвам на откриването на образователната година на най-престижното и най-голямото в града и района висше образователно заведение – академична горделивост на Община Бургас. Радвам се, че мога да споделя тези първи мигове с вас. Пожелавам на всички студенти да се осъществят в бизнеса, а част от тях да продължат академичната си кариера и скоро да ги забележим тук измежду преподавателите на нашия университет. Тази година, записаните студенти са повече от предходната, което демонстрира едно надграждане, вероятности и развиване. Намираме се пред Медицинския факултет, който бе построен със средства на град Бургас, което демонстрира, че нашето партниране води до резултати, имаме упоритости и за други съществени планове “, съобщи градоначалникът.

Вижте във Видеото какво още сподели Димитър Николов на присъстващите



Откриването на образователната година почете и ректорът на Бургаски Свободен Университет проф. Милен Балтов . „ От името на  цялата академична общественост в района приветствам, управлението, преподавателите и студентите на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. След три седмици града ще чества основаването на това висше учебно заведение. Община Бургас вкара модел на обучение финансиране, който е мотив за горделивост и е резонно да се повтори и на държавно равнище. Средствата се дават за сполучливите студенти, а от тази година и за сполучливите учени, без значение дали висшето учебно заведение е на бюджетна прехрана на страната или не. С надълбоко почитание Ви благопожелавам празника и Ви приветствам за достойното и авторитетно място, което заема Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в академичната история на нашия град “, съобщи проф. Балтов.

Вижте във видеото цялото изявление на проф. Балтов



Церемонията завърши с поднасяне на венци на паметника на патрона на висшето образователното заведение – проф. доктор Асен Златаров, в двора на университета. Непосредствено по-късно първокурсниците се срещнаха с ръководителите си.

Вижте в галерията ни във Фейсбук фотоси от тържествената гала

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР