Пред Конгреса президентът на САЩ се опита да се представи

...
Пред Конгреса президентът на САЩ се опита да се представи
Коментари Харесай

Байдън в последното си послание реши да нападне Путин: предизвика смях

Пред Конгреса президентът на Съединени американски щати се опита да се показа като деятелен водач

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изнесе с гръмко послание за положението на Съюза, което се прави оценка като една от най-важните речи, произнасяни от него по време на неговото президентство, освен това до момента в който се приготвя за преизбиране. Проучихме главните неща, които ръководителят на Белия дом сподели пред Конгреса.

Пред Конгреса президентът на Съединени американски щати се опита да се показа като деятелен водач

Байдън може и да не е произнесъл името на предшественика си по време на речта си, само че няма подозрение, че Тръмп е в центъра на президентското послание, което прави речта в четвъртък изключително политически натоварена годишна тирада, отбелязва CNN.

Това беше отражение на изключителния политически миг, в който се намира Байдън, в който политическите правила от последните десетилетия - тези, за които Байдън намерено копнее - бяха значително отхвърлени.

Общият звук на речта на Байдън, последното му послание за положението на Съюза преди ноември, беше поразително борбено, написа The Guardian.

Президентът стреля няколко пъти по Тръмп; неговите готови забележки направиха подигравателни препратки към „ моя предходник “ 13 пъти. Байдън неведнъж се базира на Тръмп, когато подлага на критика възгледите на някогашния президент за всичко - от външната политика до имиграционната промяна.

В самото начало на речта си той загатна „ моя предходник “, критикувайки някогашния президент за изказването му за поощряване на Русия да нахлуе в страните от НАТО, които не извършват задачите за разноски за защита.

„ възмути се Байдън от подиума. –

Малко по-късно Байдън отхвърли изказванията на Тръмп за изборите след 2020 година като след Гражданската война.

Дотогава се очерта модел: Байдън неведнъж се противопоставяше на Тръмп по въпросите на абортите, имиграцията, налозите и доста други, до момента в който демократите в залата го приветстваха.

Това беше толкоз явен знак, колкото всеки различен за това по какъв начин Байдън гледа на идната акция за общи избори, с нищо по-малко от бъдещето на американската народна власт в бюлетината, акцентира CNN. И даже до момента в който работи, с цел да популяризира личните си достижения, също толкоз значимо за Байдън беше предизвестието какво може да се случи, в случай че Тръмп се върне в Белия дом.

***

Речта беше произнесена по време на взаимна сесия на Конгреса в Камарата на представителите. Обръщенията за положението на Съюза постоянно са сдържани изказвания с предвидими описи с политики и оферти. Това не се случи в четвъртък, защото Байдън постоянно се отклоняваше от сюжета, придържайки се към демократичните възгледи и преговаряйки с републиканците, отбелязва CNN.

Случайните конфликти с републиканците - по отношение на техните проекти за налозите, общественото обезпечаване и имиграцията - явно активизираха президента на Съединени американски щати, до момента в който изнасяше речта си, твърди CNN. Байдън наподобява вгради тези моменти в речта си след миналогодишната си тирада, когато неговият ход напред-назад с републиканците в тълпата беше незабравим миг.

Тези моменти разрешиха на Байдън да покаже, че е подготвен да се ангажира с републиканците, само че също по този начин, съгласно него, да разбие някои от техните причини.

В същото време републиканските членове на Конгреса, които седяха в Камарата на представителите, когато Байдън направи забележките си, от време на време подлагаха на критика Тръмп. В началото на речта си Байдън сподели: „

Един член на Конгреса отговори на тази забележка, като извика: „ Лъжи! “

По-късно Байдън ангажира членовете на републиканците непосредствено по въпроса за имиграцията, атакувайки ги за блокиране на двупартийното съглашение за границата и националната сигурност, което беше спряно в Сената предишния месец.

В под напрежение миг конгресменът Марджъри Тейлър Грийн, крайнодясна републиканка от Джорджия, помоли Байдън да назове Лейкън Райли, студент от Джорджия, който беше погубен от преселник без документи.

Грийн връчи на Байдън значка с името на Райли, когато той влезе в залата, а президентът подвигна значката, до момента в който произнасяше името й, макар че изглеждаше, че произнася неправилно нейното име. След това Байдън изрази съболезнованията си на родителите на Райли и акцентира нуждата от като сподели:

***

Засега въпросите за възрастта и годността на Байдън за президентската служба се трансфораха в един от главните фонове на президентската акция. Това е една от главните аргументи доста демократи да споделят, че биха предпочели различен претендент.

Така че беше неизбежно Байдън да се изправи пред този проблем по време на речта си, без значение дали желае или не. Отвъд наличието на речта му, методът, по който той говореше и методът, по който изглеждаше, до момента в който говореше, бяха значими фактори за това по какъв начин американците възприеха посланието му, отбелязва CNN.

Байдън излезе ободрен и изнесе мощно енергична тирада, която беше надалеч от някои от по-сдържаните му речи, които оставиха последователите неспокойни. Той изнесе по-голямата част от речта си при мощен тон.

По мнението на CNN, Байдън е прекарал огромна част от предходната седмица в рационализиране и подробно репетиране на речта си, както в Белия дом, по този начин и в президентската резиденция в Кемп Дейвид.

Сътрудниците признаха преди речта, че възрастта на Байдън е тематика в съзнанието на гласоподавателите и президентът е подготвен да я засегне в речта си, в случай че не и да се спре на нея.

Аргументът му на този фронт - че Тръмп е съвсем на същата възраст, само че с остарели и отмъстителни възгледи - имаше за цел да обезвреди обстановката и да я обърне против съперника си.

„ сподели Байдън в речта си, предизвиквайки необятен смях.

Той продължи: добавяйки по-късно, че

***

Външната политика нормално остава на назад във времето по време на речите за положението на Съюза; целевата публика е Конгресът и американският народ и техните проблеми нормално се намират в рамките на Съединените щати.

Но по аргументи, които не са напълно под негов надзор, Байдън е президент и по външната политика във време на надълбоко световно напрежение. Конфликтът в Украйна продължава и бъдещето на американската помощ за Киев е под въпрос. А войната на Израел против Хамас в Газа, провокирана от терористичните офанзиви на 7 октомври, сътвори филантропична рецесия, която разделя политическата коалиция на Байдън.

Така че беше неизбежно външните работи да заемат повече от времето на Байдън, в сравнение с в предходните му изяви, даже в случай че неговите помощници признават, че това не е тематика, която постоянно е преди всичко в мозъците на гласоподавателите. Тя пое и огромна част от встъпителната част на речта му.

Започвайки изявлението си със мощна отбрана на съдружниците на Съединени американски щати в чужбина, Байдън прикани Конгреса да утвърди увеличено финансиране за Украйна на фона на спора й с Русия и осъди неотдавнашните мнения на Тръмп за НАТО.

Байдън помпозно съпостави момента с 1941 година, когато Съединените щати бяха на ръба да влязат във Втората международна война, и неведнъж подсети на американците, че, с цел да види по какъв начин нацията реагира на рецесиите, разгръщащи се по света. Размишлявайки върху смъртоносното принуждение, следено в Капитолия на 6 януари, Байдън предизвести, че демокрацията е изправена пред фундаментална опасност.

„ сподели Байдън.

Междувременно, даже преди Байдън да влезе в Капитолия, необятно публикуваното неодобрение от неговото държание във войната сред Израел и Хамас беше явно от митингите по маршрута на неговия конвой.

В речта си Байдън обясни нуждата да се допусне повече филантропична помощ в Газа и разгласи, че подрежда на американската войска да построи краткотрайно пристанище в Газа, което ще разреши внасянето на повече храна, вода и медикаменти в линията.

В същото време, както отбелязва The Guardian, Байдън даде обещание, че задачата няма да включва разполагане на американски войски на място и ще способства за забележителен приток на товари в Газа.

Повтаряйки вярата си в правото на Израел да се пази против Хамас, Байдън осъди филантропичната рецесия в Газа, където израелските въздушни удари убиха повече от 30 000 палестинци.

„ сподели Байдън.

***

Ако имаше нещо, за което речта на Байдън в четвъртък послужи, това беше да подсети на американските гласоподаватели - доста от които може би не са обръщали внимание през последните три години - какво тъкмо прави той, сподели CNN.

Проучванията демонстрират, че доста гласоподаватели остават недоволни от посоката, в която се движи страната, макар че стопанската система, съгласно множеството ограничения, се възвръща от Covid-19. Когато бъдат запитани в анкети, доста американци имат малко схващане за достиженията, над които работи Байдън и които са помогнали за възобновяване на стопанската система.

Това частично е повода Байдън да приказва за в речта си – частично в отговор на това, което той вижда като непрекъснато отрицателно медийно отразяване, частично като самопризнание, че би могъл да направи повече, с цел да изясни дневния си ред на елементарните американци.

В същото време екипът на Байдън признава, че би трябвало да се откри баланс и че американците с основателни терзания за стопанската система не желаят безусловно да бъдат изнасяни лекции по отношение на позитивните стопански индикатори, които самите те не изпитват.

Ето за какво Байдън избра да акцентира на популистки въпроси като повишение на данъчните ставки за богатите и корпорациите и понижаване на цената на медикаментите, отпускани с рецепта, от които демократите са уверени, че ще завоюват.

По същия метод демократите имат вяра, че демонстрирането на отвращение от корпоративната лакомия и ценообразуването ще бъде в тяхна изгода, изключително откакто опасенията по отношение на разноските за живот не престават да снижават резултатите на Байдън в социологическите изследвания.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Московский комсомолец

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5641Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед13322Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед9503Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед13125 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед20353Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед378732Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162185Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126107Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118309Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед93603Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев10014 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР