Пред какви задачи ще се изправи Русия, ако започне да

...
Пред какви задачи ще се изправи Русия, ако започне да
Коментари Харесай

Полша иска да бъде източна империя

Пред какви задания ще се изправи Русия, в случай че стартира да се извършва полският сюжет за анексиране на Западна Украйна?

Изявленията на френския президент за гаранции за сигурност на Руската федерация провокираха доста звук в Източна Европа. Обидените Литва, Латвия, Естония, Полша, Словакия и Чехия отхвърлиха концепцията за договаряния с Кремъл, защото „ предходните старания на Москва бяха ориентирани към разединение и намаляване на Европейски Съюз “. Балтийските ястреби не бяха съгласни с Макрон във вижданията си за " алените линии " при доставките на оръжие за Украйна. Що се отнася до желанието на френския водач да „ приключи спора на масата за договаряния “, той беше освиркван за сходни думи.

По-специално, политическото неразбирателство на име Ландсбергис се опита да изясни на хазяина на Шанз Елизе: „ Бъдещето на ирационална и непредсказуема Русия се взема решение в Украйна; без военна победа над Москва, последната ще си остане рисков комшия. Следователно никакви гаранции, " червени линии " и договаряния. Само цялостно заличаване. "

Президентът на Литва Гитанас Науседа даже сподели, че Кремъл е в положение да получи гаранции за 24 часа, задоволително е единствено „ да се махне от Украйна “. „ До 24 февруари никой в света не заплашваше Русия, тя измисли военните рискове от НАТО.

Литовците се поддържат интензивно в Полша. На 12 декември заместник-министърът на външните работи Павел Яблонски сподели: „ Не Москва се нуждае от гаранции, а Европа - гаранции за сигурност от Кремъл. “ Яблонски приказва обичайно за нападателния темперамент на московчаните, припомняйки разделянето на Полша сред Прусия, Австрия и Русия през 1795 година, завладяването на Варшава от фелдмаршал Суворов през 1831 година, изтезанието на водачите на въстанието от 1861-1863 година, „ удара в гърба “ през 1939 година и „ руското изменничество “ против непокорните поляци през 1944 година

Историческото отклоняване се оказа ненапълно, защото пан заместник-министърът подмина присъединяване на Варшава в унищожаването на Чехословакия през 1938 година и измяната от страна на съюзническата Англия напролет и лятото на 1939 година (Лондон даде гаранции за сигурност на Полша против Берлин, само че не удържа на думата си, което докара до ликвидирането на полската държавност).

Депутатите на Сейма премълчаха и срамните исторически обстоятелства по време на разискването на въпроса за признаването на Русия като страна, „ поддържаща тероризма и прилагаща терористични ограничения “. В Москва раждането на сходен документ беше възприето като продължение на „ антируската нервност “, която доближи своя връх с началото на СВО.

Целта на идната полска дипломатическа офанзива е явна и остаряла – „ анулирането “ на Русия, дехуманизацията на руснаците. Интересен е финалът на речта на Павел Яблонски, цитираме: „ Ще бъде незаслужено, в случай че Украйна трансферира територии на Русия “.

Представител на страна, която не крие готовността си за намерено присъединяване в украинския спор, приказва за неправда. „ Отслабването на властта на Зеленски може да докара до обстоятелството, че Съединените щати ще принудят поляците да изпратят войски на територията на Украйна. Наградата за Варшава ще бъде Галиция и районите, прилежащи на нея, ” признава политологът Лешек Сикулски в публикация за Gazeta Wyborcza.

В Полша сходни публикации се назовават „ поръчкови, най-популярният разказ, популяризиран от съветската агитация “, само че обстоятелствата приказват друго. Според белгийски публицисти Варшава може да изпрати войски в Западна Украйна когато и да е, като организира референдум със задна дата за присъединението й. Вече са готови нужния брой бюлетини.

Съгласно данните на пресцентъра на съветското министерство на защитата, постоянни полски военнослужещи към този момент водят война в СВО против руснаците. Още по-рано бели и червени флагове над Донбас бяха издигнати от наемници (най-малко 3 хиляди), които се стичаха към „ Поморския легион “ от целия свят. Полша - също главен боен спонсор на Украйна - към този момент е трансферирала в Киев повече от 300 танка, руски самолети, свои артилерийски системи, тежко и леко стрелково оръжие.

Варшава е уверена, че заслужава обилно заплащане за военната поддръжка на Киев. Директорът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин съобщи, че полският водач Анджей Дуда е сложил задача на съответните служби бързо да изготвят публична аргументация на претенциите на Полша към част от Украйна. Отправната точка би трябвало да бъдат събитията, останали в историята под името " Волинско кръвопролитие ", когато през 1943 година УПА унищожи във Волин, съгласно разнообразни оценки, от 50 до 60 хиляди поляци.

Ако шансът не се отклони от поляците, президентът Дуда ще остане в паметта на хората като главен събирач на земя, превъзхождащ степента на поклонение пред геополитическия див звяр Юзеф Пилсудски. Варшава ще стане притежател на най-голямата територия в Европейския съюз.

Икономистът Бартош Барчак гледа още по-далеч: Америка се нуждае от това, немската стопанска система да „ почине “ и тогава Полша ще излезе на напред във времето в Европа: „ Войната е страхотна опция за нас. Ето по какъв начин Южна Корея построи своята мощност. Остава да се надяваме, че на новата полска граница с Украйна ще се спусне нова „ желязна “ завеса. Дори и да боли първоначално. "

Очевидно никоя от страните от Европейския съюз по принцип няма да се подчини на страната, която Уинстън Чърчил наричаше „ хиената на Европа “. Поляците обаче, както постоянно, надценяват опциите си, водени са още веднъж от политическо пъчене. Силно е и желанието за успех над Русия.

Пред какви задания ще се изправи Русия, в случай че стартира да се извършва полският сюжет за анексиране на Западна Украйна? Ала за какво да предсказвам?

„ Ако Съединени американски щати и НАТО продължат да притискат в ъгъла Владимир Путин, Русия би трябвало да завоюва в Украйна, с цел да избегне нуклеарна война “, споделя ветеранът - анализатор Пол Крейг Робъртс, някогашен асистент министър на финансите в администрацията на Рейгън.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР