Пред журналисти в пресклуба нз БТА в Плевен, председателят на

...
Пред журналисти в пресклуба нз БТА в Плевен, председателят на
Коментари Харесай

Румен Петков: Войната в Украйна е вариант за прикриване на истинското състояние на САЩ

Пред публицисти в пресклуба нз Българска телеграфна агенция в Плевен, ръководителят на Политическа партия АБВ Ручем Петков сподели, че войната на Съединените щати в Украйна е инструмент за прикриване на действителното обективно положение на стопанската система и финансовата злополука на самите Съединени щати. Тойпредупреди, че Съединени американски щати е пред фалит.

" Зад Океана сега се правят закононарушения от институции, които целят да забавят процеса на оповестяване на държавен банкрут, а рецесията в резултат на това ще заплаща целият свят. На този трагичен декор имаме Европейска комисия, която не е способна да води политика в полза на жителите на Европейския съюз и която си затваря очите за голямата опасност, пред която сме изправени ", казаРумен Петков.

„ Финансовото положение на Европа и на света, тежката финансова рецесия, която е реалност в Съединени американски щати, ще рефлектира в международен мащаб, в т. ч., и в Европа. Ние в Европейски Съюз отхвърляме да го забележим, само че това не анулира проблемите, които ще ни връхлетят по този начин, както стана през 2008 година “.

Позовавайки се на разбори на специалисти от Станфорд, Румен Петков означи, че нaд 2315 oт oбщo 4800 aмepиĸaнcĸи бaнĸи в мoмeнтa paзпoлaгaт c aĸтиви нa пo-ниcĸa cтoйнocт oт тexнитe зaдължeния, ĸaтo пaзapнaтa cтoйнocт нa ĸpeдитнитe им пopтфeйли e c 2 тpилиoнa дoлapa пo-ниcĸa oт пocoчeнaтa cчeтoвoднa cтoйнocт – това е финансов фалит. Πo aмepиĸaнcĸитe cчeтoвoдни пpaвилa тe нe ca нeплaтeжocпocoбни, нo peaлнo ca тoчнo тaĸивa - бyфepитe им ca изчepпaни и paзпoлaгaт c oтpицaтeлeн ĸaпитaл.



Председателят на АБВ цитира и предизвестието, което пристигна преди ден от МВФ – за практическия банкрут на Съединени американски щати и „ доста съществени последствия “ за страната зад Океана и международната стопанска система, в случай че страната спре заплащанията по дълга си и означи, че предизвестия от сходен темперамент Международният валутен фонд до през днешния ден не си е разрешавал даже към страни от третия свят.

Разрастващата се драма в Съединени американски щати доближава размери, които ние не просто няма да можем да осмислим, няма да можем да се противопоставим, означи водачът на АБВ. Румен Петков, още веднъж основавайки се на експертни разбори, уточни, че ниският Брутният вътрешен продукт, който Съединени американски щати осъществят, вследствие на унищожената си стопанска система, не е в положение да покрие разликата на лихвите по дълга им. От 2008 година насам отношението БТП – външен дълг в Съединени американски щати на практика се е удвоило. И ние в Европа би трябвало да забележим тази обстановка такава, каквато е, както направиха Китай, Индия, Бразилия, Русия и да вземем ограничения да подсигуряваме личния си интерес, уточни Петков.

На общия декор и България, и Европейски Съюз би трябвало да създадем преоценка на дейностите си и да бъдем задоволително бързи във вземането на решения, което да ни подсигурява финансовата резистентност при стокообмена с трети страни и вътрешния стокообмен, уточни Румен Петков. Що се отнася особено за България, тя се нуждае от стратегическо партньорство с Франция в областта на енергетиката, сподели водачът на АБВ и изрази разбиране, че Франция е нужният стратегически сътрудник на Българи и това би трябвало да бъде осъзнато час по-скоро, с цел да стабилизираме и развием нуклеарната си енергетика. Нуждаем се от доста по-голяма динамичност в връзките си с Франция, сподели в умозаключение Румен Петков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР