Пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен, водачът на

...
Пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен, водачът на
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: АЕЦ „Белене“ трябва да се довърши без никакви компромиси!

Пред публицисти в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен, лидерът на листата на Коалиция Българска социалистическа партия за България за 15-ти МИР – Плевенпроф. Румен Гечев сподели, че позицията на Българска социалистическа партия е за неотложно довеждане докрай на АЕЦ " Белене ".

„ АЕЦ „ Белене “ би трябвало да се довърши, тъй като има всички лицензи, има решение на Международната атомна организация, която е профилирано звено, само оторизирано от Организация на обединените нации.

Ядрената енергетика не е в глобите на Европейската комисия по този начин, че „ Белене “ би трябвало да се довърши без никакви взаимни отстъпки “.

Проф. Румен Гечев напомни, че в АЕЦ „ Белене “ към този момент са вложени 3,5 милиарда лв. като там към този момент има два реактора.

" Без " Росатом ", " Белене " не може да се довърши ", изрично съобщи той.

Проф. Гечев сподели още, че след изборите би трябвало да се образува постоянен кабинет на основата на избрана и подкрепена от всички партии в бъдещия парламент Национална стратегия. Според него такова експертно или целево държавно управление не може да бъде формирано без присъединяване на Българска социалистическа партия.

„ Редовен кабинет би трябвало да се образува и то с избрана национална стратегия “, сподели още Гечев като добави, че съгласно него е малко евентуално идващото държавно управление да бъде съдружно.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР