Пред журналисти обвинител номер едно призова депутатите да осмислят лозунга,

...
Пред журналисти обвинител номер едно призова депутатите да осмислят лозунга,
Коментари Харесай

Гешев: Политиците да работят за интересите на народа, а гражданите да следят какво вършат те

Пред публицисти обвинител номер едно прикани депутатите да осмислят лозунга, подложен на постройката на Народното събрание - " Съединението прави силата ", защото по думите му това е сърцевината, към която се построява българската страна. 

" Да поддържат българската страна и държавност, тъй като в нейното име са починали стотици хиляди българи и това, което се случва в последните години, е обидно за народа и за починалите за България ", счита Гешев.

В изявление за малко по-късно той разяснява и правосъдната промяна, като повтори тезата си, че зад нея стоят непознати ползи. 

" Зад клишето правосъдна промяна нормално седят някакви тяснопартийни, за жалост в последно време персонални, олигархични, а и ползи на престъпността, на наказани нарушители, укриващи се в Сърбия олигарси и кой ли още не. Съдебната промяна е факсимиле, зад което в името на справедливостта, се гонят персонални, нечисти ползи и това надали ще е в полза на българските жители и народа. Пътят към пъкъла е застлан с положителни планове, по тази причина приканвам българските жители да гледат какво се прави, а не какво се приказва от българските политици ".

Главният прокурор попита също: " Къде видяхте концепция за промяна? В това, че ще се направи един обособен закон за основния прокурор и за още пет индивида, който е друг от тези за останалите български жители? Това значи изключително законодателство - или дискриминация, или привилегия ".

Той е уверен, че в предлагането на предходния парламент не се съдържа контрол над основния прокурор, а единствено концепция да бъде отхвърлен: " Всевластие, механизъм надзор - това са клишета, които не отговорят на истината. Този закон е единствено за самостоятелно следствие на основния прокурор, за той да бъде отхвърлен, както и още четири индивида ". И напомни, че пълномощията му са разказани в Конституцията.

На въпрос в кои политически партии вижда упоритост да бъде отхвърлен, Гешев сподели: " Не го виждам в партии, а в олигарси, които си вършат оперативки в Белград, виждам го наказани лица, виждам по какъв начин се заплащат по 350 хиляди $ на лобисти да компрометират основния прокурор и прокуратурата, виждам го в заплащането на 400 хиляди $, евро или лв. за премахване на висши служители на реда и виждам по какъв начин напълно инцидентно тези ползи съответстват с ползите на някои политици, които съответстват със закриването на профилираната прокуратура ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР