Пред истинско водно бедствие са изправени в родопското село Косово.

...
Пред истинско водно бедствие са изправени в родопското село Косово.
Коментари Харесай

Седми ден жители на родопско село са без вода

Пред същинско водно злополучие са изправени в родопското село Косово. Вече седми следващ ден жителите му са оставени без капка питейна вода. Причината е тежка повреда на отвеждащия тръбопровод.

В дома на Венета Брук вода няма от предходната сряда и фамилията й единствено търси метод да се оправи с спешната обстановка. „ Трудно ни е, тъй като сме с две дребни деца ", споделя тя.

Жителите на селото няколко пъти се опитвали да се свържат с спешния телефон на ВиК сдружението. „ Препратиха ме към Пловдив. От Пловдив към Асеновград. Там ми споделиха, че нищо не знаят и единствено ме прехвърляха от инстанция на инстанция ", споделя още Венета Брук.

В селото, в което до преди година хората се брояха на пръсти, в този момент съвсем във всяка къща има хора, преселили се от огромните градове, с цел да се изолират от ковид. В Косово обаче няма магазин, от който да си купят минерална вода. Най-близкият е на 6 километра.

„ Поне една водоноска да ни бяха дали, с която хората без автомобил да имат достъп до някаква вода ", споделя една от живеещите в селото.

Там има и 6 къщи за посетители, които ще би трябвало да анулират резервациите.

От ВиК обясниха, че повредите в региона са две, и то в труднодостъпна околност. Преди ден отстранили едната, само че минути по-късно главният тръбопровод аварирал на друго място.

„ Има повреда и задръстване на водопровода. То е породено от кореновите системи на дърветата ", съобщи Антон Гълъбов, гл.инж. на ВиК-Пловдив.

От там твърдят, че до вторник вечерта казусът ще бъде отхвърлен и от чешмите в Косово още веднъж ще потече вода.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР