Пред Горското стопанство в Гоце Делчев днес на протест излязоха

...
Пред Горското стопанство в Гоце Делчев днес на протест излязоха
Коментари Харесай

Протестиращи дървопреработватели в Гоце Делчев твърдят за злоупотреби в сектора

Пред Горското стопанство в Гоце Делчев през днешния ден на митинг излязоха дървопреработвателните компании в региона. Те упорстват за засилен надзор върху добива и продажбата на дървесина.

Пред Българска национална телевизия дървопреработвателят Кръстю Веселинков сподели, че неотдавна има въведена процедура, съгласно която се преокачествява едра строителна дървесина, което се случва за избрани компании търговци.

Кръстю Веселинов: Не по този начин стоят нещата за преработвателите, които не могат дори да си закупят дървесина, защото до търговете се позволяват компании, неотговарящи на изискванията по член 206 от Закона за горите.

Веселинов сподели още, че са сезирали способените органи за 2 случая, в които товарни коли по транспортни билети транспортират дървесина от по-ниска категория, а в действителност транспортират елитна дървесина - 5-6-метрови трупи.

Заместник-директорът на Държавно горско стопанство-Гоце Делчев Димитър Джаров отговори, че са осъществени инспекции, в които няма установени пропуски, а плановете се извършват по отношение на плануваното.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР