Пред ГЕРБ има три варианта за правителство, пише в личния

...
Пред ГЕРБ има три варианта за правителство, пише в личния
Коментари Харесай

Кирил Петков: Време е ГЕРБ да поемат отговорност и да решат какво правят

Пред ГЕРБ има три разновидността за държавно управление, написа в персоналния си профил във фейсбук съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.


" Какво направи ПП-ДБ досега:

Още първия ден ясно декларирахме, че България има потребност от постоянно държавно управление, само че не можем да подкрепим първи мандат и разбъркан кабинет във втори мандат.

• С убеждението, че Народното събрание би трябвало да работи дейно, предложихме ротационен принцип за ръководител на Народно събрание.

• Предложихме законодателна стратегия, която би трябвало да се одобри отпред с механизма за надзор над основния прокурор и основаване на антикорупционната комисия, която ГЕРБ одобри.

• Предложихме управническа стратегия за 18 месеца, която може да заведе България до Шенген и Еврозоната, и усвояването на средствата по Плана за възобновяване и резистентност.

• Предложихме кабинет отпред с Академик Денков, български академик в топ 1% в целия свят, както и специалисти като проф. Тагарев в защитата.

Това направихме преди връчване на първия мандат, с цел да може ГЕРБ да създадат елементарен избор, който е добър за България.

Пред ГЕРБ в този момент има няколко благоприятни условия:

Вариант А: ГЕРБ могат да поддържат това държавно управление и да управляват осъществяването на програмата му през Народното събрание, и по този начин да бъдат част от решението България да бъде една естествена европейска страна.

Вариант Б: ГЕРБ могат да се върнат обратно в годините на задкулисието, да потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, знаейки доста добре, че би трябвало да се преценяват със студения запас на господин Доган, да работят в тясно съдействие с господин Пеевски, да разискват евроатлантическите си политики с Българска социалистическа партия, а може би и с Възраждане. Това може да бъде наречено държавно управление на малцинството на ГЕРБ с основната поддръжка на Движение за права и свободи и помощ от другите партии.

Вариант В: Да предпочетат избори - действително обаче това отново ги води до проект Б с Движение за права и свободи, просто договарянията ще се водят по тениски поради по-горещото време, тъй като разпределеното на силите ще е фундаментално същото. Тук просто президентът ще е имал още 3 месеца да ръководи.

Ето за какво ние от ПП-ДБ, избрахме тактика на прозрачността - показахме си и законодатената стратегия, и управническата, и цялостния състав на кабинета с цел да може ГЕРБ с първия мандат да имат избора да създадат осведомено решение за бъдещето на България.

А в този момент - в този момент е време за тяхната отговорност - решение, което или ще придвижи страна напред или ще се върнем в тъмните години на корупцията и евразийско ръководство.

Време е за това решение на първата политическа мощ и нека европейското бъдеще на България надделее! ", написа Петков./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР