Пред финал са основните ремонти на покривите на две големи

...
Пред финал са основните ремонти на покривите на две големи
Коментари Харесай

Най-старото училище в Монтана ще има нов покрив до дни

Пред край са главните поправки на покривите на две огромни здания в Монтана, заяви Златко Живков. Две седмици е срокът заприключването на ремонта на покрива от 1500 кв. м на І – ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий”. То е най-старото в града. Работата по него започва в края на предходната седмица. Успоредно с този обект интензивно продължава ремонтът на покрива на читалището. Цялата постройка се обновява по план за културна инфраструктура по оперативна стратегия „ Региони в растеж”.
Завършен е първият стадий от плана „ Красива България” за ремонт на І-ва детска ясла „ Мечо пух”. Става дума за цялостно възобновяване на вътрешността на постройката. Предстои общината да кандидатства за втори стадий главен ремонт на покрива, фасадата и двора на яслата.
През последните дни са завършени нови зелени и цветни площи на ул „ Цар Борис ІІІ”. Общинското дружество „ Чистота” е поело задачата да почисти няколко неподдържани и запустели държавни терена. Това са остарялата жп линия в индустриалната зона и частта на язовирната стена до комплекс „ Аугуста”. Много старания се отделят и за почистването на пропагандни предизборни материали, залепени на непозволени места, като стълбове и улични ел. табла в града и селата. За това нарушаване най-малко две партии ще получат санкции от общината, съобщи кметът Живков.
Община Монтана е обезпечена за работа при зимни условия, заяви кметът Златко Живков, макар че работата в обществените услуги е затруднена в пандемичните условия. Между 6 и 9 % от личния състав, ангажиран в тях отсъства поради карантина. Най-тежка е обстановката в дружество „ Обредни дейности”, добави кметът. На този стадий всички звена, които са второстепенни разпоредители са получили средства от общината за покриване на месечните разноски, както и спомагателни за работа в пандемична среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР