Пред два дни Оливие Морне, изпълнителен вицепрезидент по продажбите и

...
Пред два дни Оливие Морне, изпълнителен вицепрезидент по продажбите и
Коментари Харесай

Какво се случва с Lada и АвтоВАЗ през тази и следващите години?

Пред два дни Оливие Морне, изпълнителен вицепрезидент по продажбите и маркетинга на AвтоВАЗ, рапортува за резултатите от марката Lada за 2020 година и очерта някои моментги от бъдещето развиване на компанията. На няколко значими неща от изказването на топ мениджъра, се стопира профилираното издание kolesa.ru.

Оливие Морне признава, че в последно време и марката Lada, и производителя AвтоВАЗ като цяло са изправени пред редица компликации, в това число финансови.

" Причините за това са доста: спад в натоварването на конвейера в Толиати с контрактувани модели, загуба на потребителски интерес към Lada Xray, което бе записано още през предкарантинната 2019 година, огромни загуби на дъщерните сдружения на AвтоВАЗ и така нататък
 Защо AвтоВАЗ може да се откаже от второто потомство Lada 4x4?
Защо AвтоВАЗ може да се откаже от второто потомство Lada 4x4?

Актуализацията на съветския офроуд модел би станала прекомерно скъпа за локалния пазар

През 2020 година AвтоВАЗ също по този начин напусна Европа, след което индикаторите за експорт също плъзнаха надолу. И това бе единствената компликация пред ковпанията, на която Оливие Морн се спря в речта си, оставяйки останалото на публицистите.

Междувременно, отговаряйки на въпроси, топ мениджърът засегна няколко значими тематики, които дават визия за вероятните способи за развиване на продуктовата линия Lada, или по-точно нейното " недоразвитие ".
 Как се притеглят купувачи на Lada в Русия?
Как се притеглят купувачи на Lada в Русия?

АвтоВаз разгласи нови ексцентрични отстъпки и специфични предложения

Оливие Морне съобщи, че не се чакат нови модели в гамата търговски транспортни средства, с изключение на дълго чакания рестайлинг на Largus. В същото време топ мениджърът удостовери, че компанията не има намерение да вкара автомобил вид Ван в състава. От това следва, че Renault Dokker несъмнено няма да влезе в поточната линия в гр. Толиати, най-малко под марката Lada, макар че при започване на 2020 година планът не се считаше за изцяло безперспективен и се появяваше в проектите тъкмо като Lada Van. Припомнете си, че известно време, без необикновен триумф, Renault Dokker се продаваше в Русия - само че колата беше импортирана от Мароко. Вероятно, Автоваз регистрира опита си с лада Xray и повече няма желание да се свързва с модели въз основата на платформата В0 дори и под личната си марка.
 Нов модел Lada идва през 2020-а
Нов модел Lada идва през 2020-а

Продажбите на Lada Van би трябвало да стартират идващото лято

Обновена Lada Vesta несъмнено няма да се появи през 2021 година, макар че работата по модела, съгласно Оливие Морн, " върви по проект ", до момента в който " планът демонстрира положително равнище на зрялост ". Вероятно ще забележим обновената кола без X-дизайна, най-малко във връзка с решетката и бронята. Най-вероятно въпросът за рестайлинга на Vesta би трябвало да бъде обвързван с създаването на нов корпоративен жанр.
 Къде се продават и какъв брой костват колите Lada отвън Русия?
Къде се продават и какъв брой костват колите Lada отвън Русия?

AвтоВАЗ развива пазарите на Централна Азия, продажбите в Европа понижават

Припомняме, че от 1 януари 2021 година вместо Стив Матин, който работи в AвтоВАЗ девет години, Жан-Филип Салард дава отговор за дизайна на Lada. Оливие Морне посочи, че разпознаваемите характерности на X-образния жанр, създаден от Матин, към момента ще бъдат забележими в обновените модели Lada, само че колкото по- надалеч, толкоз по-малко. Всъщност това може да се види от актуализирания модел Ларгус. Оливие Морне изрази вяра, че Жан-Филип Салар ще може да показа достойнаалтернатива на Х- стила.

В същото време Оливие Морн отхвърли по-нататъшното развиване на линията Sport, като посочи, че наличните модели (Vesta Sport и Granta Drive Active) са задоволителни. Припомняме, че тези версии не се създават от самия AвтоВАЗ, а от компанията Lada Sport. Тя е напълно благосъстоятелност на съветския авто производител и от 2013 до 2019 година донесе на AвтоВАЗ повече от милиард рубли загуби, тъй че нежеланието на висшето управление да влага спомагателни средства е изцяло разбираемо.

" Лада " спря доставките за Европа

Завръщането им в бъдеще е малко евентуално

И най-после, Оливие Морн сподели, че няма потребност да чакаме кросоувър Lada с цялостно задвижване. Припомнете си, че даже преди няколко години се планираше да се оборудва Vesta с задвижване на четирите колела, да не приказваме за обстоятелството, че проектите на марката включват стилен кросоувър с всички задвижващи колела.

Въпреки това, AвтоВАЗ няма потребност да харчи пари за тези и други нови разработки: в изискванията на тотално обедняване на популацията, поредното задушаване на вносителите от управляващите и непрестанно затягащите се условия за локализиране производството на моделите Lada в настоящия им тип, с обезпечени и постоянни продажби. Освен това можем умерено да предвиждаме по-нататъшно нарастване на каузи на Lada на съветския пазар. Но това нарастване надали може да се смята за мотив за горделивост.
 Революцията на Dacia: Румънската марка се насочва към по-луксозни модели
Революцията на Dacia: Румънската марка се насочва към по-луксозни модели

Компанията ще си партнира с Lada като част от огромната тактика на Renault, носеща името Renaulution

В същото време от компанията оповестиха, че AвтоВАЗ ще пусне четири нови модела, които би трябвало да навлязат на пазара до 2025 година, в това число напълно ново потомство на SUV Niva през 2024 година. Очаква се компанията да продължи да надгражда съществуващите синергии с Groupe Renault, изключително в Русия, както и да употребява нови бизнес звена.

Предвижда се АвтоВАЗ да си партнира по-тясно с Dacia с различен бранд на компанията. Двата производителя ще работят паралелно за повишение на успеваемостта на производството и навлизането на нови пазари, написа уеб сайтът Emerging Europe.

" Бизнес звеното Dacia-Lada ще усъвършенства нашата успеваемост и ще развие в допълнение продуктите си в региона на конкурентоспособността, качеството и атрактивността. Ще имаме всичко, от което се нуждаем, с цел да достигнем по-големи върхове, като водещ в това отношение ще бъде Bigster ", показва основният изпълнителен шеф на Dacia и Lada Денис ле Во.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР