Пред депутатите той каза само, че близките на Гешев не

...
Пред депутатите той каза само, че близките на Гешев не
Коментари Харесай

Демерджиев: Семейството на главния прокурор не е било в кортежа по време на атентата

Пред депутатите той сподели единствено, че околните на Гешев не са пътували в неговата кола, само че пред медиите в коридорите към този момент съобщи, че фамилията му въобще не е било в кортежа, когато е избухнал гърмежът.

" В автомобила, който е бил обект на това взривяване, не е имало членове на фамилията на господин Иван Гешев. Той е пътувал самичък, с назначената му защита от Националната работа за защита ", сподели Демерджиев в пленарната зала.

" Маршрутът, по който се е движел Гешев, е бил един нормален маршрут за него, неведнъж е минавал по него ", добави Демерджиев.

Демерджиев изясни, че е огледал персонално автомобила, против който имаше опит да бъде взривен на пътя Самоков- София по обед.

" Лично видях автомобила, потърпевш от гърмежа - има незначителни вреди по него, които се показват в дупка в единия фар и навлизане на сачма от рикошет в него, няма никакви други вреди ", сподели вътрешният министър.

Демерджиев изясни още, че бронираният автомобил, с който се е придвижвал Гешев, е с по-висока степен на отбрана даже от този на президента Румен Радев.

" Видът на взривното устройство не разрешава ударната вълна или парчета да обхванат в купето на този брониран автомобил. Това е кола с най-висока степен на сигурност от тези, с които разполага страната. По-защитен е от този на президента ", заяви той.

Вътрешният министър сподели, че израелският специалист е дошъл у нас в деня на гърмежа - час и половина преди него. Той е бил заведен на мястото на покушението от следователите. " Данни в какво качество и какво е правил, би трябвало да ви отговори наблюдаващия прокурор или следователите ", сподели вътрешният министър. И добави, че не желае да прави спекулации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР