Пред депутатите новият министър обори фалшивите новини, които е чула

...
Пред депутатите новият министър обори фалшивите новини, които е чула
Коментари Харесай

Деница Сачева вече е социален министър

Пред депутатите новият министър обори подправените вести, които е чула за себе си

Деница Сачева към този момент е обществен министър. Тя бе определена от Народното събрание с 114 гласа " за ". Против гласоподаваха 106 депутати от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Атака ", а трима от " Воля " се въздържаха.

Сачева бе определена след плевел спор в пленарната зала, в който опозицията я упрекна в пробутване на джендър идеология в образованието като зам.-министър и за Истанбулската спогодба.

Самата Сачева изиска думата и от парламентарната естрада обори всяко едно от обвиняванията, които й бяха отправени.

Много добре осъзнавам мащаба, отговорността и компликациите, свързани със обществената политика. Това е сложна политика, която би трябвало да ангажира познания от региона на образованието, опазването на здравето и финансите. И незначителна част от тези браншове.аз имам персонален опит - на практика, управнически и административен, изясни Сачева.

Затова тя счита, че може да е потребна в търсенето на уравновесени решения. Напомни, че общественото министерство се занимава и с пазара на труда и с индустриалните връзки. И по тази причина ще търси връзка сред общественото и просветителното министерства.

Политиките, които ще извършвам - управническите цели на това съдружно държавно управление са към този момент написани и ясни и не би следвало да има изненади, изясни Сачева.

Тя разгласи, че чутите в пленарната зала рецензии са част от огромна дезинформационна акция, която я изненадала. Изненадана съм от задълбочените знания на биографията ми, само че цитираните тук неща са събирани главно в интернет търсачки, добави Сачева.

Тя даде образец с анкетата, с която Българска социалистическа партия я упрекна, че вкарва джендър тематиката в учебно заведение. Тя е въведена преди 5 година по времето на министър от Българска социалистическа партия - проф. Анелия Клисарова, а ГЕРБ я анулира, изясни Сачева. И прикани депутатите да напишат " наложително полово обучение " и щяло да излезе името на различен претендент за кмет, подсилен от Българска социалистическа партия.

Така че апелирам да не вменявате неща, които не са се случвали, обърна се Сачева към депутатите.

Джендър идеологията не е въвеждана в българското обучение и не е подкрепяна от нито един член на политическия екип на Министерството на образованието, сподели тя.

Твърдо имам вяра, че полът се дефинира биологично, безапелационна бе Сачева. И добави, че няма какво да има терзания в тази област.

За Истанбулската спогодба има решение на Конституционен съд и няма какво да се разяснява - изпълнителната власт извършва решенията на Конституционен съд, добави тя. Но посочи, че е срещу насилието, изключително над дами и деца. И съм за обичайното семейство сред мъж и жена, в случай че това са отговорите, които желаете да чуете, давам ви ги ясно и изрично, сподели Сачева.Деница Сачева към този момент е обществен министър (Обновена)

Тя разгласи, че е впечатлена от архивните активност на опозицията. А във връзка представено от трибуната нейно изявление против ГЕРБ изясни, че то е част от предизборна акция, в която е взела участие, по съответни проблеми и няма отношение към това, което се случва през днешния ден. Фактът, че работя с партия ГЕРБ значи, че одобрявам политиките, които прави и организира. Но всеки има право на мнение, което може да се развива във времето, добави Сачева.

По отношение на закона за обществените услуги подсигурява, че ще организира разговор с всички заинтригувани страни, тъй като обществената политика би трябвало да сплотява, а не да разединява.

Няма да отстъпя от това, което към този момент е реализирано във връзка с услугите и уговорките към хората с увреждания, подсигурява Сачева. И сама изброи думите, които я характеризират: диалогичност, баланс и доброжелателност. А подправените вести дано ги оборваме с обстоятелства, заключи тя.

В коридорите на Народното събрание Сачева изясни, че има добър разговор с премиера Борисов. Той я бил предложил и за зам.-министър на образованието, и за новия й пост, и единствено с него била говорила. Тя си изяснява обстоятелството, че точно тя е препоръчана да размени Бисер Петков с това, че в обществото има доста диспути, свързани с деца. Ресорът обществена политика би трябвало да сплотява хората, а не да ги разделя, добави тя. И даде обещание доста диалози и полемики.

Намеренията й били да резервира екипа на Бисер Петков, само че щяла да направи обзор. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР