Пред държавите-членки на Европейския съюз днес стои въпросът как по

...
Пред държавите-членки на Европейския съюз днес стои въпросът как по
Коментари Харесай

Министър Петкова: Ще работим за запазване конкурентоспособността на индустрията в прехода към декарбонизация

„ Пред държавите-членки на Европейския съюз през днешния ден стои въпросът по какъв начин по най-рационален метод да оползотворяват силата. В края на 2016-та година Европейска комисия показа амбициозният пакет Чиста сила за всички европейци, който сплотява ограничения, ориентирани към опазване конкурентоспособността на бизнеса в прехода към декарбонизация.

Уверявам българските компании, че в лицето на държавното управление имат сигурен сътрудник, защитаващ техните ползи. “ Това сподели енергийният министър Теменужка Петкова пред участниците в конференцията „ Чиста сила и индустриална конкурентоспособност за стабилно развиване – Кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките “. Събитието е част от календара на първото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз на Министерство на енергетиката и е проведено взаимно с Българската федерация на индустриалните енергийни потребители.

Законодателният пакет „ Чиста сила за всички европейци “ обгръща ограничения, свързани с енергийната успеваемост, сила от възобновими енергийни източници, модела на електроенергийния пазар и регламента за ръководство.

В рамките на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз Министерството на енергетиката цели опазване темпа на полемики по пакета, тъй че да доведем досиетата до сполучлив край, акцентира министър Петкова.

Заложените ограничения за преход към чиста сила целят опазване конкурентоспособността и устойчивостта на промишлеността в Европа, ще продължим да дискутираме настоящите въпроси с представителите на енергийните потребители, сподели още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР