Пред чували с пясък и до Одеския театър за опера

...
Пред чували с пясък и до Одеския театър за опера
Коментари Харесай

Don’t worry, be happy огласи Одеса, за да повдигне духа на жителите на града

Пред чували с пясък и до Одеския спектакъл за опера и балет, няколко мъже излязоха на улицата, с цел да издигнат духа на своите сънародници. " Don’t worry, be happy " на Боб Марли звуча пред операта в Одеса в очакване на офанзиви от страна на съветската войска. С това осъществяване украинският боен оркестър смая света. Тази ария не е определена инцидентно, тъй като всичките песни на Боб Марли са за обич и мир, тематики, които са настоящи и през днешния ден.

В толкоз тежък за Украйна миг, музикантите откриха сили да свирят. Музиката им огласяше безлюдния град, смълчан в очакване. Те свириха на фона на чували с пясък и противотанкови заграждения или така наречен " таралежи ". Железните " таралежи ", изобретени от руски пълководец, които би трябвало да стопират съветските танкове.

Според осведомени, фрагментите са снимани от испанската журналистка Кристина Мас. Видеото се препредаваше от човек на човек в Туитър и по този начин обиколи света за няколко часа. Появиха се и други видеа, което ни даде да разберем, че мъжете са изсвирили повече от една ария.

Светът се възхити на всеотдайността на хората от Одеса, които в продължение на няколко дни и с огромно старание, както и с цената на доста труд - пълнеха чували с пясък, с цел да защитят своя град.

Град-герой, черноморската перла на Украйна, град в който живеят толкоз доста българи. Одеса, която е толкоз тясно обвързвана с българската история и литература.

Светът се възхити и на смелостта на мъжете, които с безчовечен старания са преглътнали буцата, заседнала в гърлото, с цел да изсвирят " Не се тревожи, бъди благополучен ".

Вижте прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР