Пред членството на България в Шенген се поставят нови и

...
Пред членството на България в Шенген се поставят нови и
Коментари Харесай

Соломон Паси: Пред членството ни в Шенген се поставят нови и изкуствени условия

Пред участието на България в Шенген се слагат нови и изкуствени условия. Има страни, които пречат на влизането ни в Шенген. Европейски Съюз не извършва уговорките си към България за Шенген.

Това сподели в утринния блок на БТВ някогашният външен министър Соломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 година в Пловдив. Син е на... към профила. "Аз съм оптимист, че влизането в еврозоната ще спомогне за влизането в Шенген. Всичко това става на фона на европредседателството ни, което стартира с летящ старт. Имам доверие в българската дипломация. В последните години тя се оправя чудесно. Мога да дам образец за дипломация. На всички е ясно, че министър председателят на Холандия има аспирации към мястото на Доналд Туск. Нашата дипломация, а също и румънската напълно умерено може да му намекне, че ние ще блокираме това негово предпочитание, в случай че той продължава да блокира присъединяване ни в Шенген ", разкри Паси.

"Македония си е на македонците. С това би трябвало да свикнат всички. Трябва да продължим напред. Западните Балкани би трябвало да станат част от Европейски Съюз и НАТО, като това ще докара до понижаване на напрежението в района. Популизмът пречи на развиването на Европа. Технологиите ще извадят Европа от летаргията ", предвижда някогашният външен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР