Пред bTV тя каза, че според нея страната ни е

...
Пред bTV тя каза, че според нея страната ни е
Коментари Харесай

Две министерства са категорични: Черно море е чисто, въпреки „Нова Каховка“

Пред bTV тя сподели, че съгласно нея страната ни е обект на хибридни офанзиви. " Нека не забравяме какви са целите на това държавно управление - влизането в Шенген и еврозоната. Тези неща биха решили значително проблеми като опашките по границите, ценовите проблеми. Всичко това ни прави цел за сходни " кални " офанзиви ", разяснява още министърът. 

" Нека не разрешаваме тази хибридна акция да вреди на стотиците фамилии и бизнеса ", прикани Динкова.

Според Зарица Динкова България би трябвало да бъде рекламирана по съвременен и ефикасен метод. 

Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Данните са от цифровото моделиране на Центъра за интегрирано ръководство и мониторинг на бреговата зона към Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) " Н. Й. Вапцаров ". 

Резултатите от проучванията, направени на 26 и 27 юни от Басейнова дирекция " Черноморски регион " (БДЧР) на крайбрежните води не демонстрират замърсяване на морската околна среда. 

Какво демонстрират резултатите от инспекциите на Министерство на околната среда и водите

Измерените стойности във всички шест пункта са под оптимално допустимите концентрации и средногодишните стойности. Според постъпилите в Басейнова дирекция Черноморски регион публични данни от радиологичен разбор на пробите за цезий-137 и тритий, взети на 19 юни от бреговите пунктове, не се откриват превишения, оповестиха през вчерашния ден от еко министерството (МОСВ). 

Басейнова дирекция " Черноморски регион " и Регионална лаборатория - Варна към Изпълнителната организация по околна среда наблюдават ежеседмично положението на черноморските води в три спомагателни пункта в бреговата зона, които бяха избрани в отговор на нововъзникналата обстановка - Дуранкулак бряг, Шабла бряг и Калиакра бряг. 

Прогнозата за Северозападната част на Черно море до 6 юли се резервира удобна, като евентуалните замърсители циркулират в акваторията на Украйна. 

Министерство на околната среда и водите е в непрекъснат продан на информация с украинските, молдовските и румънските управляващи за евентуално замърсяване на водите в Черно море, твърдят от ведомството. 

От Министерството на околната среда на Румъния също оповестиха, че министрите на околната среда на България и Румъния Юлиан Попов и Мирча Фекет са удостоверили, че взетите проби от Черно море не демонстрират никакъв проблем за здравето на хората и околната среда. Двамата министри са имали онлайн среща през вчерашния ден, на която са коментирали качеството на водата в Черно море след разрушаването на стената на " Каховка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР