. Пред bTV разследващият журналист изрази опасения, че има риск

...
. Пред bTV разследващият журналист изрази опасения, че има риск
Коментари Харесай

Президентството: Българските институции са в контакт с Христо Грозев


. Пред bTV проверяващият публицист изрази опасения, че има риск за живота му, а реакцията на българската страна е " нулева ".

След рецензиите на Христо Грозев за bTV от прессекретариата на президентството обявиха, че са подхванати ограничения за сигурността на Грозев, в това число посредством съдействие с партньорски служби.

Прессекретариат на президентството
Снимка: bTV


„ Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните изявления по тематиката и са подхванати ограничения за гарантиране на неговата сигурност, в това число посредством съдействие с партньорските служби. Президентът следи обстановката “, прибавят от прессекретариата на президентството.

Вчера от ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и Движение за права и свободи приканиха за реакция на страната, а през днешния ден коментар пристигна и от водача на „ Възраждане “. В обществените мрежи Костадин Костадинов той написа, че Христо Грозев не е проверяващ публицист, а медиен магнат, за който има подозрения, че сътрудничи на британското MI-6.

Позиция на Костадин Костадинов
Снимка: bTV


“Крайно време България да научи истината за своя скверен и подкупен политически, медиен, стопански и финансов " хайлайф ", закърмен, отхранен и отгледан от непознати служби и посолства с една единствена цел - да унищожи Родината ни! (б.р. прецизен цитат), написа водачът на „ Възраждане “.

В позиция до медиите от „ Български напредък “ осъдиха „ всевъзможни опити за напън и наказателно гонене на публицисти поради тяхната работа. “

Позиция на ``Български възход``
Снимка: bTV


„ Коалиция " Български напредък " упорства българското държавно управление да предприеме незабавни ограничения, с цел да подсигурява сигурността на Христо Грозев и неговото семейство, да инициира всички нужни дейности в партньорство с други страни и интернационалните институции, с цел да обясни случая в най-кратки периоди. Държавата би трябвало да пази своите жители и да им обезпечава съответна отбрана “, сподели водачът на партията Стефан Янев.

В късния следобяд Българска социалистическа партия също показаха позиция по случая Грозев.

„ Българска социалистическа партия упорства българската страна да предприеме всички дейности за да подсигурява неговата сигурност и отбраната на правата му като български жител. Очакваме българските институции да изискат спомагателна информация от съветската страна за изясняване на случая и да потърсят подпомагане от партньорските служби и европейските и интернационалните организации “, пишат от партията.

Позиция на Българска социалистическа партия
Снимка: bTV


Социалистите възразяват и против опитите за посягане против демократичното право на свободно изложение.

Очаква се на следващия ден в следобедните часове съветският дипломат Елеонора Митрофанова да отиде в Министерството на външните работи, с цел да изясни каква е повода български жител да влезе в листата на търсените от Русия.

Oт Руското посолство споделиха за bTV, че след диалога във външно министерство към този момент не се планува дипломат Митрофанова да направи изказване. Служебното държавно управление също ще заседава, а ще бъде ли коментирана тематиката следва да разберем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР