Пред bTV проговори мъжът, подал сигнала за заплахи от бившия

...
Пред bTV проговори мъжът, подал сигнала за заплахи от бившия
Коментари Харесай

Пред bTV говори мъжът, подал жалби срещу Каплата и сина му

Пред bTV проговори мъжът, подал сигнала за закани от някогашния гард на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Името на Каплата доби популярност около изгубването на Янек Миланов.

Янек е в неопределеност от 10 месеца. Каплата е под домакински арест, а през вчерашния ден беше арестуван и синът му - Никола Капланов, още веднъж след тъжба за закани.

На 31 август предходната година Янек Миланов изчезва след среща с Васил Капланов, прочут в Дупница като Каплата. Започва следствие, спецчасти претърсиха региона към Дупница, само че не откриха мъжа.

Във „ Facebook “ се сътвори група в помощ на издирването. След като Димитър Недев става неин член, стартират проблемите за фамилията му. Разказва, че получавал анонимни закани по интернет, след което и по телефона - персонално от Капланов-старши.

„ Че децата ми ще останат сираци и аз му споделих сигурен ли си, нещо да не се бъркаш. Той – споко, дори тук има едни хора, които ще те посетят. Нямат самообладание да те видят и те. И аз от там започнах да взимам някакви ограничения, тъй като видях какво стана с моя другар Янек. До ден сегашен го няма “, споделя Недев.

Димитър подава тъжба, по-късно Капланов е арестуван и упрекнат в опасност за ликвидиране. Делото против Васил Капланов за опасност към този момент е отвън юрисдикцията на съда в Дупница.

„ За Капланов знам, че има формирано дело за опасност. Това дело е прекъснато от Районния съд в Дупница и изпратено по подсъдност на Районен съд - Несебър.

Твърди се, че тази опасност е получена от потърпевшия не в Дупница, а на морето От това, което съм приказвал с него, той споделя, че не го е заплашвал. Сега съдът ще реши кой е прав и кой е крив “, сподели юристът на Капланов – Емил Велинов.

Докато Каплата е под домакински арест заканите не стопират от анонимни профили в мрежата. Димитър се засича по улиците със сина му Никола и твърди, че се усеща застрашен, изключително след последната им среща пред съда.

„ Синът му с още десетина души група ме чакаха извън, започнаха да наскърбяват, да ме сочат с пръст и по този начин и до ден сегашен не се стопира. Нормално е да се опасявам по-късно, което стана с Янек “, споделя още Димитър Недев.

Съпругата му също е уплашена. Разказва по какъв начин колата ѝ била засечена на пътя и подала сигнал в полицията.

„ Казаха, че било нищожно, да не му обръщам внимание, само че два месеца по-късно открих колата си, без да е изкарвана, ударена откъм гърба, съгласно мен с някакъв изострен предмет. Подадох тъжба незабавно в полицията, като разчитах и на камерите, които бяха сложили от тяхна страна в блока. Оказа се, че камерите не работят, паднали са батериите “, описа Красимира Рангелова.

Капланов-младши е арестуван за 72 часа.

„ Абсолютно невероятно е да е отправил каквато и да е закана. Това са някакви неистинен усещания на Недев, които са безусловно несъстоятелни. Изобщо не е изричана каквато и да е имитация от негова страна, защото ние с Никола сме разговаряли неколкократно. Аз се познавам със фамилията му, той е наясно, че би трябвало да заобикаля каквито и да е контакти с това лице “, сподели юристът на Никола Капланов – Ивайло Алексиев.

От полицията потвърдиха за bTV, че Капланов-младши е арестуван за изясняване на случая, а в Лондон братът на изчезналия Янек – Марио Миланов, чака правдивост.

Администраторът на „ Facebook “ групата за Янек - локален публицист, също получава закани с незнаен подател. По фамилната ѝ кола е стреляно, а един ден автомобил осъмва изпочупен. От боязън за живота си тя се отдръпва от групата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР