Пред БНР директорът на Агенция за социално подпомагане (АСП) Надя

...
Пред БНР директорът на Агенция за социално подпомагане (АСП) Надя
Коментари Харесай

От днес изплащат еднократната енергийна добавка от 148,35 лева

Пред БНР шефът на Агенция за обществено подкрепяне (АСП) Надя Танева разгласи, че от през днешния ден се изплаща еднократна енергийна добавка от 148,35 лв., която компенсира високите сметки за електрическа енергия и топлоенергия, подбудени от нарастването на цените и водещи до нараснали равнища на инфлация.

Средствата получават хора със 100 % понижена продуктивност и хора на възраст над 75 години с 90 и над 90% степен на увреждане без избрана непозната помощ, които не са получили целеви помощи за отопление.

" Сумата се изплаща еднократно. Особено внимание обръщам на хората, които получават в пощенските клонове. Да се провеждат тези хора, да си я получат преди Коледните празници, тъй като тя по-късно се връща в Бюджета и няма по какъв начин да бъде възобновена през идващия месец ", уточни Танева.

Същата еднократна помощ към този момент беше изплатена на фамилиите, които получават месечни детски добавки, средствата са от европейско финансиране по програмата " Подкрепа за уязвими семейства - SAFE ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР