Пред близо 21 000 зрители Лестър спечели за първи път

...
Пред близо 21 000 зрители Лестър спечели за първи път
Коментари Харесай

Лестър записа още една златна страница в историята си

Пред близо 21 000 фенове Лестър завоюва за първи път в историята си ФА Къп. След четири изгубени финала, през днешния ден на „ Уембли “ „ лисиците “ стигнаха до победа с 1:0 над Челси. Юри Тилеманс означи превъзходно попадение след почивката, а вратарят на Лестър Каспер Шмайхел резервира задатъка на своя отбор с невероятни спасявания.

Челси владееше повече топката в първите минути, като Лестър разчиташе най-вече на контраатаки. И двата отбора имаха своите шансове за първата част, само че на почивката статистиката сподели, че няма нито един прецизен удар в мача.

Първата сериозна опция се откри пред „ лисиците “ в 16-ата минута, само че след удар на Варди от 10-ина метра на пътя на топката застана Рийс Джеймс и извади в корнер.

Четири по-късно защитата на Челси не покри Союнджу, който обаче не нанесе прецизен удар с глава.

В 23-ата Мейсън Маунт шутира от дъгата на наказателното поле, топката се отклони от Фофана и мина на сантиметри от страничния дирек.

Най-добрата опция за символичните домакини се откри в 29-ата. Тиаго Силва направи двойно с Рюдигер в пеналта, след което вместо удар избра да подава, Вернер отклони напълно леко с глава, а на далечната греда Аспиликуета се размина с кълбото.

В 34-ата Брендън Роджърс трябваше да прави насилствена промяна, защото Джони Еванс, който бе вдигнат на инжекции за мача заради травма, получи контузия и трябваше да напусне терена.

В заключителните минути Союнджу и Варди насочиха неточни удари.

Динамиката се резервира и след почивката, а първият прецизен удар в мача направи Маркос Алонсо в 53-ата, само че нямаше по какъв начин да затрудни Шмайхел.

Десет минути по-късно „ лисиците “ нанесоха своя удар. Айосе Перес пресече подаване в централната зона, Люк Томас комбинира с Юри Тилеманс, който с превъзходен отдалечен изстрел прати в горния десен ъгъл. След попадението от Челси имаха искания, че Перес е направил нарушаване, откакто топката е срещнала ръката му, само че реферът не анулира попадението на Тилеманс.

В 78-ата Бен Чилуел насочи с глава тъкмо към десния ъгъл на вратата, само че Шмайхел с плонж отклони топката в гредата и резервира мрежата си суха.

Три минути преди края на постоянното време Каспер Шмайхел направи нова фамозна интервенция и като по знамение отрази удар на Мейсън Маунт.

В 89-ата пристигна и най-драматичният миг. Чилуел получи в наказателното поле и след негово подаване Союнджу прати в тялото на Уес Морган, който си вкара автогол, само че след инспекция с VAR попадението бе анулирано поради доста тънка засада.

Лестър задържа задатъка си и победи в конкуренцията за първи път в своята история.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР