Пред BBC говорител на Google каза, че задължението ще влезе

...
Пред BBC говорител на Google каза, че задължението ще влезе
Коментари Харесай

Google ще изисква политическите реклами да отбелязват използването на изкуствен интелект

Пред BBC представител на Гугъл сподели, че задължението ще влезе в действие от ноември, към година преди идващите президентски избори в Съединени американски щати, с цел да предотврати опасенията, че изкуственият разсъдък (ИИ) евентуално може да ускори дезинформацията по време на предизборната акция.

В Гугъл към този момент работят правила за реклама, които не разрешават манипулирането на цифрови медийни артикули за машинация или илюзия на обществеността във връзка с политика, обществени проблеми или въпроси от публичен интерес. Актуализацията обаче изисква рекламите, свързани с избори, да разкриват „ на видно място, ясно и видимо “ дали включват генерирано наличие, което демонстрира реалистично изглеждащи събития или хора.

Рекламната политика на Гугъл не разрешава и погрешни изказвания, чиято неистинност е доказуема, само че все пак се популяризират, подкопавайки доверието в изборния развой. Освен това, Гугъл изисква политическите реклами да разкриват кой заплаща за тях и кой е дал информацията за посланията им.

За маркирането на политическите реклами, основани благодарение на ИИ, от Гугъл оферират...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР