Пред българския футбол предстои дълъг и труден път - това

...
Пред българския футбол предстои дълъг и труден път - това
Коментари Харесай

Футболът в България стои на едно място и върви назад: Гонзо

Пред българския футбол следва дълъг и сложен път - това съобщи техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо. Според него обаче " знаем къде е бъдещето ".

" Не можем да чакаме от тези млади футболисти без опит да побеждават всеки мач ", разяснява Иванов пред Българска национална телевизия за срещата с Черна гора, изгубена с 0:1.
Въпреки неприятното начало на европейските квалификации, БФС остава с цялостно доверие към треньора Младен Кръстаич. " Няма напрежение към Кръстаич. Ние знаем, че когато нещо почва да се построява, това е сложен развой и няма по какъв начин да стане за месец или два. "

Липсата на свежи хрумвания пречи на развиването на футбола ни, добави техническият шеф на БФС. " Стоим си на едно място и вървим обратно. Дълги години това е правено. Не са поемани опасности и може би по тази причина сме в тази обстановка. Всичко в живота е причина и разследване. "
Иванов, който през януари се забърка в скандал след свое изявление, приказва и за работата на клубовете. В началото на годината шефът на БФС сподели, че " футболист с непознат паспорт и с различен цвят на кожата няма да играе за България ".

" Големият проблем е, че прекомерно доста чужденци играят в българското състезание, не се дава опция на младите играчи да изпъкват и да се развиват. Школите не работят по най-хубавия метод, с цел да изкарват футболисти. От водача в класирането ЦСКА нямало нито един футболист в националния тим. Там от 11 индивида 10 са чужденци ", сподели още Иванов пред националната телевизия и добави, че гневът на последователите от време на време е аргументиран.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР