Пред България все още не стои перспективата за влизане в

...
Пред България все още не стои перспективата за влизане в
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Условията на живот и труд у нас се подобряват

" Пред България към момента не стои вероятността за влизане в Шенген. Причината е отводът на Австрия. Евентуално облекчение с въздушното пътешестване не значи, че влизаме в пространството за свободно придвижване ", сподели някогашният вицепремиер Ивайло Калфин.

" Според австрийското предложение би трябвало да продължим да бъдем отвън Шенген и всяка последваща крачка ще изисква единогласие от страните членки. Начинът, по който от Будапеща звъннаха на българския министър председател да се отстрани таксата за транспорт на съветски газ, е позорен ", добави той.

Калфин разяснява и демографската рецесия.

" Условията на живот и труд в България се усъвършенстват, само че ми се ще да е с по-бързи темпове. Можем и доста по-добре. Публичните вложения би трябвало да се усилят. Разковничето е в основаване на витална стопанска система, която да усилва продуктивността на труда ", уточни той.

Според него размерът на месечните помощи за развъждане на дете е прекомерно дребен. " Безспорно те са помощ за фамилията. Само с тези средства обаче не може да се устоя едно дете ", безапелационен е Калфин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР