„Пред България има сериозни предизвикателства от национален характер. Намираме се

...
„Пред България има сериозни предизвикателства от национален характер. Намираме се
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Унищожена е идеята за европейски правила

„ Пред България има съществени провокации от народен темперамент. Намираме се и при започване на един развой на дълбока промяна и в Европейски Съюз, и в НАТО, и в света като цяло. Позиционирането на България зависи от визията и водачеството на правителството”.

Това съобщи Велизар Шаламанов от „ Демократична България” пред NOVA.

„ Бил съм длъжностен министър. В това време служебното държавно управление не може да свърши доста неща, само че по този начин или другояче всяко едно ръководство има задължения за това страната да бъде способна да преодолява провокации и това в действителност е огромна отговорност”, сподели още той.

И добави: „ Какво ще бъде свършено – ще разберем в идващия парламент, тъй като от първия ден на събирането на новия парламент, той ще има опция да реализира парламентарен надзор и се надявам, че това държавно управление няма да бяга от Народното събрание както това на „ Борисов 3”.

Той е безапелационен, че има потребност от радикална промяна в администрацията. „ Това, което беше основано през 1999 и 2000 година – да имаме европейски правила за развиване на администрацията беше унищожено през последните 20 години. Не е обикновено на значими организации и на всички постове в администрацията отвън политическите кабинети, да могат да бъдат правени назначения без явен подбор”, уточни Шаламанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР