Пред Бъкингамския дворец е бил арестуван мъж, който хвърлил на

...
Пред Бъкингамския дворец е бил арестуван мъж, който хвърлил на
Коментари Харесай

Преди коронацията на Чарлз III: Пред Бъкингамския дворец арестуваха мъж заради хвърлени гилзи

Пред Бъкингамския замък е бил задържан мъж, който хвърлил на територията на двореца подозрителни патрони за пушка, заяви лондонската полиция. Инцидентът се случва броени дни преди коронацията на крал Чарлз III, на която ще участват високопоставени водачи и други кралски особи от целия свят.

Няма данни за потърпевши и все още на случилото не се гледа като на опит за терористичен акт.

„ Служителите реагираха неотложно, с цел да задържат мъжа и той бе отведен в полицейския арест “, разяснява основният контрольор Джоузеф Макдоналд. „ Няма данни за създадени изстрели, нито за пострадвания на чиновници или жители. “

След случая нощес е бил построен кордон и е била осъществена следена детонация. Нощните подготовки за идната коронация в събота са траяли по проект.

От полицията оповестяват, че мъжът е бил претърсен и у него е бил открит нож, само че той не е носил оръжие. Освен това е открито, че има подозрителна чанта и че след оценка от експерти е осъществена следена детонация като защитна мярка.

Случаят се преглежда като изолиран случай, обвързван с психологичното здраве.

Кралят и кралицата-консорт, които живеят в близкия Кларънс Хаус, не са били в Бъкингамския замък по време на ареста, макар че по-рано във вторник Чарлз III одобри в двореца австралийския министър-председател Антъни Албанес.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР