Пред американския Конгрес се развяха американски и украински знамена в

...
Пред американския Конгрес се развяха американски и украински знамена в
Коментари Харесай

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия

Пред американския Конгрес се развяха американски и украински флагове в поддръжка на решението за помощта от 61 милиарда $ за Украйна и конфискацията на съветските пари.

Снощи Долна камара на Конгреса одобри закон за конфискация на съветските активи в американски банки. Как ще протече невижданата конфискация, оповестява телеграм каналът " МО ".

Законът за заледяване на съветските активи REPO (Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity) съставлява правната основа за предаване на съветски държавни активи на Украйна. Тези пари ще бъдат употребявани за възобновяване на украинската стопанска система и отплата на военните вреди, нанесени от Москва. 

Конфискуваните средства са 6 милиарда. Това е цялостният размер на съветски активи, които се намират в американски банки и бяха замразени от началото на войната. По-голямата част от съветските активи - към 300 милиарда $, се намират в европейски банки (в Германия, Франция и Белгия)

Президентът на Съединени американски щати е акредитиран да конфискува съветските активи и да ги преведе в два фонда: Компенсационинен фонд и Фонд за поддържане на Украйна. 

Законопроектът ще влезе в действие, като бъде гласуван и в Сената. Предполага се, че там планът ще мине без проблем. Лидерът на мнозиството в Сената Чък Шумър предприе процедурни стъпки, с цел да гласоподава Сенатът идната седмица пакета за задгранична помощ, който нощес бе гласуван от Долната камара, заяви CNN. Идната седмица Сенатът излиза в отмора, само че сенаторите ще се върнат, с цел да гласоподават законопроектите. 

Американистката Александра Филипенко разяснява пред " МО ", че законът съдържа " спирачка за Тръмп ", даже и да пристигна на власт, " няма да може да спре предаването на парите до момента в който Русия не изведе войските си от Украйна. Включително и от Крим ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява решението за конфискацията: " Това ще навреди непоправимо на имиджа на Съединени американски щати, защото неприкосновенността на частната благосъстоятелност е нарушена. "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР