Преброяването на бюлетините от парламентарните избори в Сирия в неделя

...
Преброяването на бюлетините от парламентарните избори в Сирия в неделя
Коментари Харесай

Резултатите от изборите в Сирия закъсняват заради нередности в избирателни секции

Преброяването на бюлетините от парламентарните избори в Сирия в неделя към момента продължава през днешния ден поради нередности, установени в пет изборни секции, забавили оповестяването на изборните резултати, които съгласно специалисти ще укрепят позициите на партията на президента Башар Асад , съобщи Франс прес.

В четири изборни секции в провинция Алепо и една в провинция Дейр аз Зур гласуването е било повторено през вчерашния ден, заяви държавната осведомителна организация САНА. Това се е наложило заради обстоятелството, че Централната изборна комисия (ЦИК) е разкрила подозрителни несъответствия сред броя на бюлетините и записаните гласоподаватели.

Подобни закъснения в оповестяването на изборните резултати не са необичайност в Сирия. По време на предходните парламентарни избори през 2016 година резултатите бяха оповестени с четири дни забавяне, отбелязва Франс прес.

Изборите бяха създадени на фона на продължаващия спор и икономическия срив в Сирия, откакто Асад укрепи своя надзор върху по-голямата част от територията на страната, връщайки си множеството от регионите, завладяни по-рано от бунтовниците.

В неделя в Сирия бяха отворени над 7000 изборни секции. За първи път от началото на спора през 2011 година имаха опция да гласоподават на парламентарни избори в страната хората, живеещи в някогашни размирен бастиони.
 
opened their doors to voters at 8:00 a.m. in the country’s legislative elections.
— Syrian Eye (@eye_syrian)

Това са третите парламентарни избори в Сирия за последните девет години. В спора, опустошаващ страната през този интервал, бяха убити повече от 380 000 индивида, а милиони други емигрираха.
 
's President Bashar Assad and First Lady Asma al-Assad voted in the Syrian parliamentary elections yesterday.
Such a lovely couple
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР