Преброени са всички разписки от секциите в страната. Това каза

...
Преброени са всички разписки от секциите в страната. Това каза
Коментари Харесай

Председателят на ЦИК: Гласовете Не подкрепям никого не участват в разпределението на мандатите

Преброени са всички разписки от секциите в страната. Това сподели, ръководител на ЦИК в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

По думите и от 2017 година насам следим спад на изборната интензивност. 

Избирателите се научиха да гласоподават с машините. С всеки последващи избори гласуването и обработката става по-бързо. Не бих споделила, че машините са причина за ниската избирателна актинвост. Би било добре тя да е по-висока и жителите да излязат да гласоподават. Според мен гласоподавателите се измориха да гласоподават, добави Нейкова. 

Над 87 000 са дали своят вот " Не поддържам никого ". Това значи, че гласоподавателите не са намерили кого да поддържат. Тези гласове са действителни, само че не вземат участие в разпределението на мандатите и не отиват при нито една партия и коалиция, означи ръководителят на ЦИК. 

Нейкова разяснява, че машините се съхваняват в същия склад, в който се намират от началото, до момента в който не се откри държавен парцел. 

Отнсоно преференциите на депутатите, ръководителят на ЦИК съобщи, че към този момент са оповестени са уеб страницата на комисията. 

Нейкова посочи, че най-големият брой  преференции към 12-14 000 са в " Продължаваме промяната ". И добави, че тук-там се виждат разбърквания в преференциите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР