Пребиваващата в затвор в Узбекистан Гулнара Каримова, дъщеря на покойния

...
Пребиваващата в затвор в Узбекистан Гулнара Каримова, дъщеря на покойния
Коментари Харесай

13 години затвор за дъщеря на покоен узбекистански лидер

Пребиваващата в затвор в Узбекистан Гулнара Каримова, щерка на починалия узбекистански президент Ислам Каримов, бе наказана през днешния ден от Върховния съд на страната на над 13 години затвор по обвинявания в изнудване и заграбване, съобщи Ройтерс.

Четиридесет и седем годишната Каримова бе задържана и вкарана в пандиза през март м.г. поради нарушение на изискванията за домакински арест. През 2015 година тя бе получила присъда от пет години също за изнудване и заграбване.

Хиляди в Ташкент изпратиха траурния конвой с тялото на Каримов

Съдът разгласи през днешния ден, че срокът на присъдата от 13 години и 4 месеца е почнал да тече от август 2015 година Петима съучастници на Каримова също са били приети за отговорни.

Миналия месец Каримова, чийто татко управляваше Узбекистан от оповестяването на независимостта на някогашната руска република през 1991 година до гибелта си през 2016 година, помоли сегашния президент Шавкат Мирзийоев да бъде освободена, защото е болна и незабавно се нуждае от интервенция. В подмяна тя даде обещание да приключи правните процедури, които пречат на държавното управление в Ташкент да конфискува нейни активи за 686 млн. $, замразени от управляващите в Швейцария.

Официално: На 79-годишна възраст умря Ислам Каримов

Каримова, която бе могъща бизнесдама, преди да изпадне в недружелюбност пред татко си към 2014 година твърди, че узбекските управляващи към този момент са конфискували нейни активи за 1,2 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР