Пребивана от алкохолизиран баща, зарязана от съпруга си с болно

...
Пребивана от алкохолизиран баща, зарязана от съпруга си с болно
Коментари Харесай

Една история за болката на малкия човек от голямата планина: Родопчанката, чиято съдба докосна сърцата на хиляди

Пребивана от алкохолизиран татко, зарязана от брачна половинка си с болно дете, то пък отнето от обществените, живее в ресторант, където работи… Една история за болката на дребния човек от огромната планина. Мъката на една родопчанка, оповестява 24rodopi.com.
Казва се Медиха Ш. От маданското село Лещак. На 37 години. Майка й е умряла. Твърди, че татко й е приключен пияч, с който дели един покрив. Системни побои когато се напие, а пие непрекъснато. Харчи цялата пенсия на умрялата си брачна половинка за алкохол.
„ Постоянно желае да му се купува за пиянство,
а аз едвам групирам пари за медикаменти.

Като се напие стартира да крещи, да блъска, чупи, бие ”, споделя за „ Родопи voice ” Медиха. Обръщала се към институции, само че с цел да бъде спретнат за лекуване трябвало неговото персонално единодушие.
С годините е развила страхова невроза. Изпада в пристъпи, поради които е напускала работните места, които е заемала. Заради тях мъчно може и да си откри прехранване.
100 лв. на месец й коства лекуването. Едва събира парите. Твърди, че от година не е получавала пристъпи, само че не я вземат на работа. А е била камериерка, шивачка…

Но не това е най-голямата й болежка. А детето.
Медиха има щерка на 15 години. Детенцето й е с тежка умствена назадничавост. От 10 години бащата не ги е потърсил. Социалните вземат момичето и го настаняват в профилирано заведение от фамилен вид в Кърджали. Причината-алкохолизираният татко на Медиха и рисковата среда, в която детето живее.
„ Казаха ми, че в случай че се преместя да пребивавам на друго място ще ми я върнат. Моето детенце!

Искам си го, би трябвало да сме дружно ”, споделя през сълзи Медиха.
Живее на първия етаж в фамилната им къща, дружно с татко си. Вторият е на брат й, само че е заключен, а родственикът й живее другаде.
Да спиш в „ кухня ”
От няколко дни Медиха работи. В столицата. Познати са я назначили като помощник—готвач в кухнята на ресторант. Тя и спи там. В пригодено помещение към заведението. Сама, с мисълта за детето си.
„ Исках доста да си намеря работа и жилище.

Така ще си върна при мен момиченцето ми. Това желая, нищо повече. Тъжно ми е за моето детенце “, безшумно изповядва болката си Медиха.
На 37 години. Малкият човек от дребното село на огромната планина. Мъката на една родопчанка.
Инфо: Блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР