Пребит след фалшива среща в социална мрежа. Млад мъж в

...
Пребит след фалшива среща в социална мрежа. Млад мъж в
Коментари Харесай

Хомофобска атака – трима нападнаха и ограбиха мъж, когото са примамили на среща онлайн

Пребит след подправена среща в обществена мрежа. Млад мъж в София беше атакуван пред дома си от трима души. Оставят му множество рани. Случаят разтърси ЛБГТ обществото. Разказ от първо лице. За да гарантираме безопасността на нападнатия, крием самоличността му. 

 
Започнах да викам - какво се случва тук, естествени ли сте? При което отговорът беше - за какво викаш бе, п*****с. На земята ти е мястото.
Това момче решава да се срещне с човека, с който е общувал седмици наред в обществена мрежа. Помислил си, че това ще бъде една елементарна среща, до момента в който не забелязал, че мъжът на входната врата не наподобява като този от снимките. 

 
Отворих вратата и това бяха първите ми думи - по-висок си, в сравнение с изглеждаш на снимката… Веднага по-късно нахлуха и другите двама души, което ме изненада. Попитах какво се случва тук и без някаква реакция, без някакъв отговор, вторият, който влезе ме удари в лицето и от удара просто паднах обратно, удряйки си главата във вратата. Първата ми мисъл беше, че няма да доживея деня, тъй като не знаех тези хора до каква степен ще стигнат. 
Момчето е нападнато преди седмица, в 2 ч. през нощта. След като го пребиват, нападателите крадат и телефона му. Няма по какъв начин да се обади на полицията и потегля с колата си към районното ръководство.

„ Исках да входирам тъжба, желаех полицията да претърси региона, тъй като това се е случило преди по-малко от половин час. Аз чаках, че има опция те да бъдат хванати, защото са към момента в региона “, сподели потърпевшият.

Разказва ни, че полицаите поискали първо да си изкара здравно за нанесените телесни повреди.

„ Хематоми, голям брой спукани капиляри както в носа, по този начин и в устата. Тоест, един от зъбите имаше разкървавен венец, което беше причина зъбът да бъде разтърсен “, разказа момчето.

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане по случая.

Води се интензивно следствие. Случаят е с особена тактическа трудност. 

 
Трудно е да се изиска информация от платформи за запознанства, изключително когато тези платформи не са разположени в България.
Деница Любенова, юрист на пострадалия

Според юриста на потърпевшия това не е изолиран случай. Нападения над хора от ЛГБТ обществото са регистрирани в цялата страна.

„ В последната една година има многократно завишение на закононарушенията по хомофобски подбуди. Това включва набези над хора, набези над обекти “, изясни Любенова.

А до момента в който пострадалият казва, че чака почтен правосъден развой и справедливо наказание - раните по лицето му са зараснали, само че страхът остава.

 
Едни паник офанзиви идват и си отиват на моменти. Тъй като възприятието за сигурност към този момент го няма. През деня, когато се разхождам било то до магазина, било то до да изляза някъде, се оглеждам зад тила си, с цел да видя кой върви зад мен. Не бих споделил, че ще позволи човек до себе си скоро време. Не и в съкровен проект, не и в среща, не и в диалог.
За Euronews Bulgaria, Юлиян Стоянов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР