Пребил го до смърт с тръбаПрокуратурата в Благоевград внесе в

...
Пребил го до смърт с тръбаПрокуратурата в Благоевград внесе в
Коментари Харесай

18-годишен убил дядо Иван заради пари

Пребил го до гибел с тръба
Прокуратурата в Благоевград внесе в съда обвинителен акт против 18-годишния Огнян Огнянов, който ще дава отговор за опит за обир с причиняване на гибел на 82-годишен дъртак.

Престъплението, разгневило благоевградското село Микрево, бе осъществено на 29 юли м. година Огнян и 13-годишният му братовчед Онур постоянно ходели при дядо Иван Чорбаджийски, който работел като коафьор и бръснар. Огнян забелязал къде той прибирал извоюваните пари и решили да му ги отмъкнат. Късно вечерта във съдбовния ден Огнян и Онур прескочили оградата на стареца. Заради топлото време дядото спял на походно легло в двора. Момчетата от ромското гето незабавно почнали да го удрят по главата с тръба и телескопичен предмет. После почнали да търсят парите, само че не ги намерили.

Притеснени от кучешкия лай и обзети от суматоха да не бъдат разкрити, двамата избягали. Мъртвият дядо бил открит на идващия ден от сина си. По-късно причинителите били арестувани. Според прокуратурата “деянието е осъществено при изискванията на криво-ляво извършителство посредством наказателно неотговорното лице ” - малолетният Онур, който е на 13 години и не може да бъде съден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР