Пребиха, глобиха и арестуваха самотен баща в Русия, предават независимите

...
Пребиха, глобиха и арестуваха самотен баща в Русия, предават независимите
Коментари Харесай

Пребиха, глобиха и арестуваха баща в Русия - дъщеря му нарисувала антивоенна картинка

Пребиха, глобиха и арестуваха уединен татко в Русия, предават самостоятелните медии  и. Причината - щерка му нарисувала антивоенна картинка.

През април 2022 г. учителка по изобразително изкуство в Тулска област помолила шестокласници по време на час да нарисуват картинки, посредством които да изразят поддръжката си за съветската войска в Украйна.

Преподавателката неотложно повикала полиция, когато едно момиче нарисувало антивоенна картинка - руско знаме с надпис  " Не на войната ", както и украински байрак, на който пишело " Слава на Украйна ". На рисунката имало ракети, летящи от съветската страна към жена и нейното дете в Украйна.

54-годишният татко на " бунтарката " Алексей Москалев се занимава с птицевъдство в град Ефремов, където отглеждал щерка си Маша. Майката се преместила в различен град, когато щерка й била на три години.

" Учителят по изобразяване незабавно заплаши щерка ми, тъй че когато служителите на реда пристигнаха и започнаха да изчакват Маша на входа (на училището), питайки подред имената и семействата на всички възпитаници, щерка ми незабавно разбра какво се случва.

Тя съумя да се промъкне: даде подправено име. Прибра се у дома задъхана и сподели: " Татко, полицията съвсем ме хвана – нарисувах картинка! "  Беше уплашена и аз дадох обещание, че на идващия ден ще дойда в нейното учебно заведение и ще я очаквам, до края на часовете. "

На идващия ден Алексей дошъл в учебното заведение на Маша и застанал в коридора да я изчака. По думите му обаче, когато директорката на учебното заведение го забелязала, извикала полиция, която пристигнала в учебното заведение дружно със чиновници от службата за протекция на детето. Те извели Маша от часовете й и я завели дружно с татко й при началника на локалната полиция.

1/7
Il padre di uno studente di prima media, denunciato a causa del disegno contro la guerra della figlia, è stato arrestato, la sua casa è stata perquisita. Lo ha riferito la politica Marina Litvinovich.
Nell`aprile dello scorso anno, Alexei Moskalev, un residente di 53 anni
— Gianluca (@Gianl1974)

След като разпитали Алексей, офицерите го обвинили в " дискредитиране "  на съветската войска за изявления и мнения, които е направил в обществените медии. Той бил глобен с 32 000 рубли (около 800 лева) за следната обява:

" Руската войска. Изнасилвачите тъкмо до нас ".

Същата вечер Маша споделила на татко си, че се опасява да върви на учебно заведение. Той я уверил, че няма защо да се тревожи и тя траяла да посещава образователното заведение. Скоро по-късно Алексей получил позвъняване от учебното заведение, в което му споделили, че Маша е била отведена от чиновници на ФСБ и че би трябвало неотложно да се яви в зданието.

" Облякох се и се втурнах натам. Посрещнаха ме чиновници на ФСБ. Попитах: " Къде е щерка ми? "  Те дадоха отговор, че е на изявление в прилежащия офис.

Три часа и половина ми приказваха, че погрешно дисциплинирам щерка си, че ще ми я вземат и че ще ме вкарат в пандиза ".

След това Маша спряла да върви на учебно заведение.

Ден преди Новата година полицията се явила в дома на фамилията със заповед за обиск.

" Сутринта на 30 декември ми се обадиха в 7:30 ч. Мърмориха нещо по телефона. Приготвях се да отида на работа. Наведох се през прозореца и бях шокиран: имаше три полицейски коли към нашата постройка, още две коли в профил, автомобил на Министерството на изключителните обстановки и пожарна кола малко по-далеч.

Около 12 души. Служители на ФСБ и няколко служители на реда излязоха от колите си и потеглиха към входа на нашата постройка. Носиха ъглошлайф. Веднага разбрах, че идват за нас ".

По думите на Алексей служителите на реда разхвърлили неща по пода, изтръгнали висящи картини от стените и преобърнали мебелите им. Те прибрали 123 000 рубли (малко над 3000 лева.) и 3150 $ (около 5800 лева.) - всички им спестявания, и снимали антивоенната рисунка на Маша. След това отвели Маша в сиропиталище, а Алексей - в офиса на ФСБ, с цел да бъде разпитан.

Алексей твърди, че полицаи удряли " главата му в стената и в пода ", преди да го оставят в стаята за разпит в продължение на два часа и половина с съветския народен химн, надут до краен лимит.

Когато положението на мъжа се влошило, били извикани медицински чиновници.

" След това (агенти на ФСБ) ми демонстрираха коментар, който щерка ми е оставила във " ВКонтакте ": под публикация за това по какъв начин " нашите деца умират безкористно в Украйна ", Маша бе написала:

" И за какъв брой умират? Двеста хиляди рубли на месец или малко повече? "

Същия ден управляващите образували наказателно произвеждане против Алексей за " дискредитиране "  на съветската войска. Тъй като по-рано през годината бил осъден за същото нарушение, в този момент наказването щяло да бъде по-сурово, обяснил неговият юрист Владимир Билиенко пред " ОВД-Инфо ".

Алексей бил освободен от ФСБ едвам по-късно същата вечер, като получил призовка да се яви в полицейското ръководство на 9 януари. На идващия ден той съумял да вземе Маша от детския подслон и двамата напуснали Ефремов. " Спектр " и " ОВД-Инфо " не прецизират къде се намира фамилията сега.

Алексей може да получи до три години затвор. Пред медиите изразил опасения, че в случай че бъде задържан или наказан, Маша може да бъде настанена назад в сиропиталището. 

" Ако чиновниците решат да бъдат упорити – нашата правосъдна система постоянно се поддава на това, което желаят – може да го вкарат в пандиза и да изпратят щерка му в сиропиталище ", показал Билиенко.

Тук завършват историите на " Спектр " и " ОВД-Инфо " за това семейство. Те са публикувани на 27 февруари 2023 година

На 1 март 2023 година двете медии и  оповестиха, че Алексей е бил задържан. Маша е оставена сама в дома, който полицията усърдно е претърсила. Посетен е бил и доброволец, който е подпомагал фамилията.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР