Празниците наближават и освен за подаръци, започваме да мислим и

...
Празниците наближават и освен за подаръци, започваме да мислим и
Коментари Харесай

Ето с колко точно поскъпна коледната трапеза

Празниците наближават и с изключение на за дарове, започваме да мислим и пазар за Коледната софра. Тази година съвсем всички храни са на много по-високи цени по отношение на предходната. Businessnovinite.bg ревизираха какъв брой в действителност е повишаването.

Миналата година по това време килограмът на обичайното за Коледа пуешко месо вървеше към 8-9 лв., сега то се продава сред 11 и 13 лв. за кг. Свинското месо за предишните празници е било коствало към 12 лв. кг., в този момент мъчно може да се откри този вид месо за по-малко от 16 лв. за кг. Килограм захар към края на 2021 година е бил 2 лв., а в този момент е над 3 лв.. Брашното се усилва с 40 стотинки, като сега е 1,80. Яйцата са поскъпнали осезаемо. От 0,40 лева на численост, към днешна дата цената е 0,70 лева или съвсем двойно повишаване.

При прясното мляко повишаването също не е малко. Литърът се е продавал за 2,60 в края на предходната година, а в този момент е близо 4 лв.. 

Кашкавалът е коствал към 16-17 лв., сега мъчно се намира кашкавал под 26 лв. за кг.

От сезонните плодове бананите са поскъпнали с близо 1 лев, до 3,50 лв. за кг. Мандарините от 2,20 са станали 2,70 лв. за кг., а портокалите от 2,10 са станали 3 лв. за кг.

Каймата за обичайна капама върви към 15 -16 лв.. При нея нарастването за година е към 6-7 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР