Празниците могат да донесат и неприятни емоции, особено ако станем

...
Празниците могат да донесат и неприятни емоции, особено ако станем
Коментари Харесай

Как да се предпазим от кражби по празниците

Празниците могат да донесат и неприятни страсти, изключително в случай че станем жертва на крадци . Има няколко лесни съвета , които да съблюдаваме, с цел да понижим тази опция.  

Когато хората отсъстват около почивните дни, е доста евентуално да попаднат в " обсега на деяние " на крадците, споделя ст. контрольор Десислав Райчинов .  
 контрольор Десислав Райчинов DarikNews.bg
Тогава жилищата остават празни и недоброжелатели могат да обхванат в тях. Затова е добре да осведомяваме комшия или непосредствен , че ще отсъстваме, с цел да може да наглеждат жилището.  

Инсп. Райчинов показва, че постоянно крадците оставят разнообразни белези по вратите или разместват стелките , с цел да се ориентират дали жилището се употребява.  

Категорично не е добра концепция да се споделя в обществените мрежи или пред огромен кръг от хора, че ще отсъстваме, показва служителят на реда. Той обръща внимание и на недобрата процедура да се оставя светната лампа в парцела. Това също е белег, че хората отсъстват, добавя инсп. Райчинов. 
 обири крадци DarikNews.bg
Внимателни би трябвало да бъдем и когато посещаваме огромните магазини . Там може да станем жертва както на джебчии , по този начин и на крадци на коли.  

Ако хората усетят досег, би трябвало да се огледат и да виждат дали има смяна в ситуацията към тях , кой ги е побутнал и да ревизират персоналните си движимости - телефон, пари, документи, изяснява инсп. Райчинов. 
 обири крадци DarikNews.bg
При кражбите от коли има няколко вероятни сюжета . При единия индивидът, който напуща автомобила, не се е уверил, че го е заключил, и посредством специфични механически устройства крадците съумяват да " задържат " колата отключена. Така те елементарно влизат в нея и лишават скъпите движимости. 

Друг прийом е " спукана гума ". След като на набелязания автомобил е спукана едната гума, водачът схваща за това няколкостотин метра по-късно. Намира място, слиза, с цел да я смени и по този начин колата е на " разположение " на крадците. 
 обири крадци DarikNews.bg
Затова би трябвало да се уверите, че щом напускате автомобила, той е заключен. Добре е и да не оставате пари и полезности в него, безапелационен е инсп. Десислав Райчинов.    
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР