Празниците, а особено Коледа, са време за радост, топлина и

...
Празниците, а особено Коледа, са време за радост, топлина и
Коментари Харесай

Какви са новите тенденции в украсяването на празнични елхи

Празниците, а изключително Коледа, са време за наслада, топлота и уют. С настъпването на празничния сезон, доста от нас стартират да мислят за обичайното накичване на Коледната елха. Въпреки че класическите декорации в никакъв случай няма да излязат от мода, всяка година се появяват нови трендове, които придават пресен тип на празничната ни украса.

Тази година, светът на декорацията за Коледа се трансформира с нови и вдъхновяващи трендове, които трансформират всяка елха в същинско произведение на изкуството.
Минимализъм и хармония
В последните години се следи наклонност към по-минималистично накичване на елхата. Прости, само че стилни декорации, като железни топки и стъклени фигури, основават грациозен и съвременен външен тип. Този жанр се концентрира върху качеството пред количеството.
Ретро музи
Ретро стиловете също се завръщат в украсяването на Коледни елхи. Винтидж декорации, старинни играчки и типичен цветове като алено, зелено и бяло се съчетават, с цел да основат облик от минали времена. Този жанр придава на елхата неповторим и топъл тип.
Неочаквани цветове и цветови палитри
Освен обичайните алено, зелено и златно, хората се забавляват с непредвидени цветове за накичване на своите елхи. Тъмни и светли нюанси на синьо, розово и фуксия стават известни и придават пресен и актуален тип на празничния фон.
Светещи декорации и LED технологии:
Вграждането на LED осветяване в украшенията става все по-разпространено. Светещи гирлянди, като тези с изменящи се цветове или симулиращи свещи, придават на елхата магическа и феерична атмосфера. Това е съвършен метод да добавите спомагателен искра към празничния фон.
Персонализирани декорации
Личният метод към накичване става все по-тенденция. Хората основават неповторими декорации, свързани с техни персонални истории или ползи. Ръчно направени декорации, фотоси на фамилията и персонализирани именни тагове прибавят топлота и характерност на елхата.
Етнически и фолклорни претекстове
За да придадат неповторим и достоверен тип на своята елха, някои хора се въодушевяват от етнически и фолклорни претекстове. Това може да включва обичайни ръчно направени декорации, които съставляват културното благосъстояние на избрани райони.
Натурални детайли
Вместо да се придържаме единствено към обичайните кугели и ламети, този сезон виждаме възхода на естествени материали. Дървесни акценти, плетива, шишарки и даже сушени цветя са идеални за придаване на уютно и естествено чувство на елхата.

С новите трендове в украсяването на Коледни елхи, всеки има опцията да изрази своя жанр и креативност. Без значение дали предпочитате модерния изискан, екологичните материали или сантименталното влияние на ретро стиловете, значимото е украсата да отразява уюта и насладата, присъщи за празничния сезон.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР