Празникът Успение на Пресвета Богородица е един от най-големите християнски

...
Празникът Успение на Пресвета Богородица е един от най-големите християнски
Коментари Харесай

Чудеса се случват след молитва към Света Богородица

" Празникът Успение на Пресвета Богородица е един от най-големите християнски празници и от най-почитаните дни в националния календар. Денят, в който душата на Богородица е предадена в ръцете на Бога. А Иисус Христос прибира и тялото ѝ, с цел да не бъде осквернено от никого. Този ден носи наслада, тъй като с тази дивна, неземна гибел, ние придобихме своята най-голяма молителка в Небесата ", каза йероманах Стефан пред  " България заран ".

Той посочи, че Троянският манастир винаги притегля за празника хиляди вярващи от страната и от чужбина. 

" Никой не отива да пие вода на запустял бунар. Хората отиват при Божията майка, тъй като не един път са получили помощ от нея, знаят че тя в никакъв случай няма да ги остави ", добави свещеникът пред Bulgaria ON AIR.

А чудесата в манастира не са едно и две. И всяко от тях е най-важното в живота на индивида.

" За всеки, пристигнал с молитва, неговото знамение е най-голямото. Ние знаем за доста бездетни фамилии, които са се сдобили с рожба след молебствия преди иконата на Света Богородица, за случаи на сдобряване на враждуващи хора ", добави свещеникът.

Предстои литийно шествие с чудотворната икона до мястото, където е направила първото си знамение. До 17 август продължава панаирът на занаятите в Орешак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР