Празникът на град Елхово ще бъде отбелязан на 26 март

...
Празникът на град Елхово ще бъде отбелязан на 26 март
Коментари Харесай

Елхово ще отбележи празника си с концерт и заря

Празникът на град Елхово ще бъде маркиран на 26 март с концерт на група D2 и тържествена заря. Концертът е с начало от 19:00 часа на сцената на централния площад пред постройката на Общината, оповестиха от там.

Организаторите дават обещание доста въодушевление с музикантите Димитър Кърнев, Деян Каменов, Александър Обретенов и барабаниста Васил Вутев. На градския площад ще прозвучат едни от хитовите части на групата - „ Нямаше кой да ни каже ”, „ Ледено момиче ”, „ Две следи “, „ 100 години ” и други След концерта небето ще бъде огряно от празнични фойерверки.

Официалното отбелязване на празника на града беше отменяно през последните две години поради ситуацията с COVID-19. И тази година останалите събития от седмичната празнична стратегия няма да се състоят, защото към момента е в действие изключителна епидемиологична конюнктура в страната, осведомят от локалната администрация.

Празникът на Елхово се отбелязва по традиция в последната събота на март всяка година. Поводът е подписаният на 18 март през 1925 година декрет на Цар Борис ІІІ, с който селището придобива статут на град и турското име Казълагач е сменено с българското име Елхово.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР