Празникът на домашната наденица, който се провежда в Кошарица и

...
Празникът на домашната наденица, който се провежда в Кошарица и
Коментари Харесай

Кошарица отбеляза празника на домашната наденица със 100 кг. от вкусния деликатес

Празникът на домашната наденица, който се организира в Кошарица и обичайно се радва на огромна известност, и тази година притегли доста гости, пристигнали да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват спечелилите в обичайния конкурс за най-вкусна домашна наденица. 100 кг. наденица и 60 л. вино предоставиха от Община Несебър за празника, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.


Специално подбраното тричленно жури, след деликатна дегустация на продукцията на участниците, разгласи имената на майсторите, които тази година са приготвили най-хубавите мезета.


Победителите получиха грамоти за потвърдено майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев и дарове, обезпечени от локалното читалище и кметството. Поводът бе употребен, с цел да бъдат отличени деца и възрастни поданици на селото за участията им в разнообразни фестивали и конгреси, популяризиращи българския фолклор.


Всички, почели празника в Кошарица, имаха опцията да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша алено вино.

Празникът на домашната наденица е една от обичайните за общината прояви, даващи опция на хората да поддържат връзка, да се веселят, да се сближават и да обменят кулинарни предписания в духа на националните обичаи./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР