Празникът на буквите при първокласниците е да покаже не само,

...
Празникът на буквите при първокласниците е да покаже не само,
Коментари Харесай

Първокласници проведоха онлайн празник на буквите

Празникът на буквите при първокласниците е да покаже освен, че дребните възпитаници са към този момент грамотни, само че и това, че те изпитват удовлетворение, самочувствие и наслада от постигнатото до момента.

Обикновено той се отбелязва в края на месец март, когато децата са завършили с образованието по буквара. Учениците от 1-ви Б клас при СУ „ Димитър Матевски ” със своя класен началник Васка Петракова и преподавател ЦДО – Антония Димитрова, сътвориха един по-различен и неповторим празник, в който взеха присъединяване всички възпитаници от класа, както и техните родители.

Гости на онлайн тържеството бяха Мариана Златанска – шеф на учебното заведение и Теодора Мерланова – заместник-директорът. На Лазаровден, тъкмо в 09:45 ч. всички се включиха онлайн. Първо, с цел да се приготвят и да посрещнат своя съученичка, която има рожден ден и второ - именниците. В 10:00 ч. всички ги посрещнаха с ария и приповдигнато въодушевление, като им насочиха своите най-искрени другарски пожелания и им подариха по едно виртуално цвете, направено персонално от всяко дете. Имаше и изненада! Едно от децата беше подготвило малко кексче с фойерверка и го сервира, несъмнено, онлайн. Украса също не липсваше.

После стартира празникът на буквите. Всички възпитаници се включиха с ръчно направени украсени корони. И защото плануваното им празненство трябваше да се организира в Кукления спектакъл, само че по разбираеми аргументи не се организира там, Антония Димитрова беше подготвила подобен и придвижи децата в „ Буквеното царство ”. След финала на театралната пиеса, децата изпяха песента „ Първокласно “, извършиха стихотворенията „ Родина “, „ Аз съм българче “ и стихове за буквите. Сбогуваха се с буквара и посрещнаха читанката. Накрая насочиха своята детска „ Молитва “.

Класният им началник изненада своите ученици с презентация със фотоси от началото на образователната година до този миг и с красиво направено Удостоверение за просветеност за всяко дете. Накрая всички бяха разчувствани и изпяха песента " Заедно " - малко натъжени от обстоятелството, че са дружно единствено онлайн и си пожелаха скоро всичко да завърши, с цел да се видят още веднъж в учебно заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР