Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост

...
Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост
Коментари Харесай

Ученици от всички училища в Мъглиж отбелязаха 24 май

Празникът на българската култура и просвета и на славянската книжовност стартира с пъстро шествие по основната улица в Мъглиж, предвождано от внушителна колона от земеделска техника, с която дефилираха учениците от Професионалната гимназия по селско стопанство, предава.
В морето от възпитаници заплува и макет на кораба Радецки, направен особено за празника от възпитаниците на Основно учебно заведение „ Христо Ботев “.
 Асфалтират след полагане на водопроводи в община Мъглиж Асфалтират след полагане на водопроводи в община Мъглиж
Работна среща с кмета на село Ягода организира през днешния ден кметът на община Мъглиж Душо Гавазов. Двамата разискаха идното асфалтиране на ули...
В празничното шествие се включиха възпитаници от всички 8 учебни заведения на територията на Мъглижка община, още толкоз читалища и седем детски градини.

На площада пред община Мъглиж шествието беше приветствано от кмета на общината – доктор Душо Гавазов, който по-рано поздрави всички посредством профила си във фейсбук, където съобщи във връзка 24 май следното:
Честит 24-ти май, българи! Честит празник същински родолюбци! Не са доста празниците в културния ни календар, които към момента не сме съумели да политизираме! Този е един от тях! Хвала Вам, български учители, читалищни деятели и просветителни посредници! Без Вас и Вашата всеотдайност още щяхме да живеем в просветна мизерия! Скъпи възпитаници, бъдете дръзновени, поемайки по сложния път на просвещението! Бъдете благословени! На фотографията съм с един млад, само че извънредно надарен български стихотворец, чието творчество от дълго време е напуснало рамките на нашата Родина! Респект!
 Майските празници в Мъглиж с акцент към поезията и грандиозно шествие Майските празници в Мъглиж с акцент към поезията и грандиозно шествие
По самодейност на Кмета на Община Мъглиж доктор Душо Гавазов за пръв път в общинския център ще се проведат " Майски празници ". Основен акцен...
Специално място до формалната естрада беше отредено за учителите ветерани на Мъглиж, отдали младостта и любовта си на доста генерации възпитаници. Те получиха специфични приветствени адреси и дарове от името на общината и доктор Душо Гавазов.
Специален беше и поздравът на децата от Целодневна детска градина „ Камбанка “ в град Мъглиж, които пяха, рецитираха и танцуваха със сърце и неподправено въодушевление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР