Празникът Малка Богородица събра син и майка му, които не

...
Празникът Малка Богородица събра син и майка му, които не
Коментари Харесай

Чудо навръх Малка Богододица! Майка и син се събраха след 28 години раздяла

Празникът Малка Богородица събра наследник и майка му, които не се бяха виждали 28 години, написа Struma.bg. Чудото се случило пред иконостаса по време на литургията в храма „ Успение Богородично “ в Сливен, където Иван Петров и брачната половинка му Валя, която е от Благоевград, отишли да почетат празника и да възпламенят свещ за свое здраве и за здравето на дъщеричката им.

„ Аз бях пред иконостаса, а Ваньо – зад мен, когато внезапно при мен пристигна вуйна му и ми сподели, че сега една жена зад тила ми целува Ваньо. Обърнах се и видях една красива жена, облечена в розово – беше прегърнала брачна половинка ми и му споделяше:,,Ваньо, аз съм твоята майка”.

Не повярвах на очите и ушите си. Животът ги бе разделил преди 28 година, само че Света Богородичка още веднъж ги събра! Чу моите молебствия! Имам най-красивата и добра свекърва “, прочувствено описа Валя, която през вчерашния ден още не се бе отърсила от прекарването.

Веднага откакто първите страсти минали, Валя набрала по Skype щерка си и 23-годишната госпожица, която сега е в чужбина, видяла за първи път баба си. Срещата на двете, въпреки и посредством екрана на телефона, довела до още радостни възгласи и сълзи.

Вярата в Бог и Богородица вършат чудеса, уверена е Валя.

Историята на сем. Петрови е подготвен сюжет за филм. Иван и Валя са инвалиди – той е с повредени ръце, а тя е неподвижна от кръста надолу след злополука с мотоциклет, която претърпяла в навечерието на абитуриентския й бал.

Запознават се в санаториум за инвалиди, подписват брак и от него се ражда дъщеричката им. Двамата живеят в жк „ Еленово “.

Самият Иван е от Сливен. Имал брат, само че преди 27 година го умъртвил пийнал шеф в казармата, където младежът влезнал да изкара военната си работа. След гибелта на момчето родителите се развеждат и майката оставя Ваньо на грижите на татко му.

Двамата обаче в никакъв случай не се сближават и не са се виждали от 16 години. Майката пък нито един път не потърсила сина си. Докато живее в Благоевград, Ваньо поддържа връзки единствено с вуйна си, само че през 1992 година тя отпътува да работи в Малта и там се омъжва, тъй че и този контакт бил основно по телефона.

Преди половин година бащата на Иван Петров умрял и неотдавна двамата инвалиди разбрали, че той оставил на сина си апартамент в Сливен и къща в едно от сливенските села.

Преди 2 месеца Валя и Иван отпътували там да видят парцелите си и на село се засекли с неговата вуйна, която се върнала в България да изкара лятото. Жената също била с тях в църквата в Сливен и съгласно Валя най-вероятно тя е посочила Ваньо на майка му, въпреки още да не си е признала, че е послужила като катализатор майката да прегърне детето си за пръв път от 28 година насам.

„ В началото не можах да я позная, само че след това някак усетих, че това е майка ми, описа Иван. След църквата говорихме доста, разказахме си един на различен по какъв начин е минал животът ни през тези близо 30 години.

Не го направих, а и в никакъв случай не бих я попитал по какъв начин и за какво не ме е потърсила 28 години. Сигурен съм, че е имала аргументи, и когато е подготвена, сама ще ми опише. Засега ми стига, че към този момент сме дружно и отсега нататък ще поддържаме връзка като същинско семейство.

По нейна покана още в неделя с Валя й гостувахме в един от жилищата й в Сливен. Няма по-щастлив човек от мен “, заключи Иван.

Въпреки че се разкрили едвам в неделя, тези дни им следва още веднъж да се разделят, тъй като Валя потегля на учебно заведение – през лятото тя кандидатства и бе призната за студент първокурсник в Югозападния университет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР